Choď na obsah Choď na menu
 


2013. május

Tanítói állás meghirdetése 2014.05.20.

Alsó tagozatra, meglévő tanítóink mellé -- terhelésük csökkentésére, és a szakkörök, külön foglalkozások számának emelése céljából -- újabb pedagógust kívánunk felvenni. A pályázat részletei az Álláshirdetés menüpontban olvashatók.

 

Szombaton ismét gyalogtúra 2014.05.20.

Sokan emlékeznek még a sikeres őszi túránkra, amit nógrádsipeki kiindulással tettünk a Dobos-kúthoz és a Dobogó-tetőre. Most szombaton a közeli, bár tömegközlekedéssel mégis nehezen megközelíthető Garábról (Nógrád megye egyik legkisebb falujából) tervezünk gyalogos túrát a közeli Tepke hegy kilátójához. A toronyból a Mátra, a Karancs és a Cserhát irányába is jó szokott lenni a kilátás, ősszel, tavasszal és télen is egyaránt érdemes ellátogatni ide. Az utazást csak személyautókkal tudjuk megoldani, ezért az érdeklődők mindenképpen időben egyeztessenek a beosztás kapcsán Szenográdi Tamás tanárúrral.

 

Boldizsár Ildikó író, mesekutató látogat iskolánkba 2014.05.19.

Szerdán, május 21-én Boldizsár Ildikó író, mesekutató a KÉSZ meghívására Szécsényben tart előadást. A felnőtteknek szóló esti program előtt 15 órakor iskolánkba is ellátogat. Minden érdeklődőt várunk szeretettel (leginkább a felsősök és a gimnazisták közül).

 

Elmarad a szombati rendezvény a Börzsönyben 2014.05.15.

Most kaptuk a hírt, hogy a szervezők az esős idő miatt őszre tették át a törökmezői egyházmegyei program megrendezését. Köszönjük a sok jelentkezést, igyekszünk titeket kárpótolni, a jövő héten pénteken délután kerékpáros és szombaton gyalogos túrát is szervezünk itt a környéken. A részleteket hamarosan közzétesszük. Kezdhetitek leporolni a biciklit és a túrabakancsot ;-)

 

Püspök atya az ovis misén 2014.05.13.

Dr Beer Miklós püspök atya celebrálta ma ovisainknak a misét. A misén a nagycsoportos korú gyermekek vettek részt, és ámulva hallgatták, ahogyan püspökatya az evangéliumhoz kapcsolódva az állatokról, azok szelídségéről beszélt nekik.

 

Sikeres volt az egészségnap 2014.05.13.

Tisztelt Szülők!

A szombaton megtartott egészségnapunkra beérkezett szülői felajánlásokat nagyon köszönjük. Az alapanyagokból elkészített saláták nagyon finomak, ízletesek és változatosak voltak.
A helyi malom, Szécsény-Mill Kft. biztosította a tízóraihoz és az uzsonnához szükséges különféle liszteket, melyet külön megköszönünk. Kakaóscsigát és lekváros buktát a helyi konyhánkon készítették el, melyért szintén hálánkat fejezzük ki. A gyermekek sok hasznos dolgoz hallhattak, kipróbálhattak. Reméljük, maradandó lesz bennük az élmény, s hasznosítják majd mindennapjaikban az ismeretanyagot.

 

Étkezési hozzájárulás pótbefizetés 2014.05.12.

Ebben a hónapban hétvégére esett 10-e és 11-e, ezért hamarabb, a szokásosnál előbb szedtük az étkezési hozzájárulást. Sajnos - vélhetőleg emiatt - a megszokottnál kevesebben is fizették be. :-( 

Figyelem! Pótbefizetés 2014. május 14-én szerdán 8-16 óráig a szokott helyen (a bejáratnál az üvegajtók közötti "galériában"). Kérünk minden szülőt, hogy rendezze elmaradását (ha van).

 

Te Szedd! 2014.05.12.

Iskolánk diákjai és tanárai is részt vettek múlt hét végén az országos szervezésű (más országokkal összehangoltan meghirdetett) Te Szedd! akcióban. Zsákokkal és kesztyűvel felszerelkezve az iskola körényékét, a lakótelepet és a Penny áruház környékét tisztították meg a szeméttől. Reményeink szerint ezek a közösségi tevékenységek is hozzájárulnak, hogy a felnövekvő generáció jobban odafigyeljen környezete állapotára, s felelősséget érezzen iránta.

 

 

Egyházmegyei Virágbontó Nap május 17-én Törökmezőn 2014.05.09.

Csodálatos találkozási lehetőség kínálkozik az egyházmegye többi iskolájával és Beer Miklós püspök atyával jövő héten szombaton, ahol egy egész napos program keretében, gyönyörű környezetben ismerkedhetünk az egyházmegye ifjusági szervezeteivel és hozzájuk kapcsolódó programokkal. A rendezvény célja a Váci Egyházmegye katolikus iskoláinak, valamint az állami iskolákban hit-és erkölcstan tantárgyat tanuló diákoknak közösségi élmény nyújtása. Az Egyházmegyében működő ifjúsághoz kapcsolódó szervezetek bemutatása – Cserkészet, Ifi iroda, „Mentések”.  A természet szeretetére, megóvására nevelés és az erdei kirándulások szépségeire való figyelemfelhívás. A nap központi programja, és egyben iskolák közti verseny is a mezei futóverseny, ahol az alsósok 800m-es, a felsősök 1500 m-es, a középiskolások 2300m-es távon mérhetik össze gyorsaságukat. A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött. Keddig, május 13-áig lehet az osztályfőnököknél feliratkozni. Előzetesen meg lehet nézni egy videót tavalyról, és a tervezett programot. Várjuk a jelentkezéseteket. 

 

Különleges előadás 2014.05.08.

Holnap (május 9-én pénteken) különleges előadáson vehetnek részt, akik 17 órakor a rendház melletti hittantermben meghallgatják Tarnai Imre atyát és Rózsa László diakónust a most szentté avatott pápákról, XXIII. Jánosról és II. János Pálról. Tarnai Imre atya XXIII. János közvetlenségéről és újításairól beszél, Rózsa László pedig II. János Pál ereklyéjét is magával hozza majd. Én már hallottam őket, számomra nagy élmény volt a két beszámoló.

 

Tanévzáró óvodai szülői értkezet

Tisztelt Szülők!

 

Az óvodai tanévzáró értekezletre 2014.05.12-én, hétfőn, 17.00-kor kerül sor. 
Minden szülő megjelenésére feltétlen számítunk!

 

Országos matematikaverseny sikere 2014.05.06.

A Matekguru matematikai csapatverseny döntőjében Nyíregyházán 6. osztályosaink csapata: Ádám Gréta, Balázs Krisztina, Tőzsér Veronika és Varga Dániel nagyszerű szerepléssel szoros versenyben a 7. helyen végzett. Gratulálunk a csapat tagjainak és felkészítőjüknek, Lantos Sándorné Erzsi néninek.

 

Honismereti vetélkedő eredménye 2014.05.06.

A Szécsény várossá nyilvánításának 680. évfordulójára rendezett városi három fordulós honismereti vetélkedőn 5 csapatunk indult, s három jutott el a döntőig. Első lett a Deák Zsolt, Petrovics János, Gyenes József összeállítású 9.a-s csapatunk, 3. helyezett a 10.a csapata: Cserven Vivienn, Polgár Péter, Uhrin Beatrix. A 9.a másik csapata 4. helyezért ért el. Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

Felhívás 2014.05.01.

Tisztelt Szülők!

Május 10-én, szombaton 8-12 óráig EGÉSZSÉGNAPOT tartunk az alsó tagozatosoknak. A rendezvény alatt előadásokon vesznek részt a gyermekek, játékos feladatokon keresztül mélyítik el ismereteiket.

A tízóraihoz és az ebédhez szükséges salátákat, teákat osztályonként készítjük el. Az alapanyagok beszerzéshez szívesen fogadunk felajánlásokat: szárított csipkebogyó, mentalevél, citromfű, méz, pirított olajos magvak (szezámmag, lenmag, tökmag), újhagyma, saláta, retek, káposzta, sajt, uborka, paprika, paradicsom, banán, alma, eper.

A felajánlásokat péntek délutánig juttassák el gyermekük osztályfőnökéhez, mellékelve a felajánló nevét, hogy a támogatóinknak meg tudjuk köszönni segítségüket.

Támogatásukat előre is köszönjük: Alsó Tagozatos Munkaközösség

 

Munkanapcsere 2014.05.01.

Tisztelt Szülők!

A május elsejei hosszú hétvége munkanap áthelyezéssel járt, ezért iskolánkban 2014. május 10-én szombaton, munkanap lesz, de nem hagyományos tanítási órákkal. Az alsó tagozatos diákoknak Egészségnapot, a felső tagozatosoknak, gimnazistáknak Sulinapot tartunk.