Choď na obsah Choď na menu
 


2013. november-december

Karácsonyi műsor 2013.12.17.

Nagy szeretettel hívjuk a kedves szülőket iskolánk karácsonyi műsorának megtekintésére december 19-én csütörtökön 16 órára az iskola aulájába. A diákok ugyanezt a műsort másnap, december 20-án, lelki ráhangolódást követően 13 órakor láthatják. 14 órakor mindenkit hazaengedünk, megkezdődik a karácsonyi szünet. Az iskola (és az óvoda) december 20-án 14 órától 2014. január 5-ig zárva tart. A szünet utáni első tanítási nap 2014. január 6.

 

El Camino - Egy rocker kereszttel a nyakában 2013.12.09.

camino_kiskep.jpgMiért indult útnak? Ki vagy mi késztette, sarkallta, ösztönözte? Milyen módon készült fel a zarándoklatra? Hogyan utazott? Merre járt? Mit vitt magával? Kikkel találkozott? Mit élt át? Milyen megpróbáltatásokkal kellett megküzdenie? Hol szállt meg? Meddig tartott az út? Hogyan bírta? Nem nélkülözött-e? Ki segítette? Mit látott? Mit érzett? Nem gondolt-e arra, hogy nem bírja tovább? Mi volt a legnehezebb? Milyen váratlan dolgok történtek? Sikerült-e megvalósítani terveit? (Vagy ez nem is erről szól, hogy mi mit terevezünk?) Azt tapasztalta, amire számított? Azt hozta haza, amiért elment? Ajánlaná másoknak is, vagy óvva intene tőle? Tervez hasonlót, látná még értelmét ezután?

Tornay Gábor, a Váci Egyházmegye Katolikus Iskoláinak referense tart 970 kilométeres gyaloglásáról fotóvetítést számunkra 2013. december 13-án pénteken 14 órakor a földszinti 6-os teremben. Élménybeszámolóját elsősorban a gimnazisták számára ajánlja, de várja szeretettel az érdeklődő tanárokat és felsős diákokat is, akiket érdekel a fotózás, a szép tájak megörökítésének kérdése, vagy a lelki élmény, amit a zarándoklat nyújtani tud.

 

 

Énekkari fellépés Balassagyarmaton 2013.12.07.

Iskolánk énekkara meghívást kapott Balassagyarmatra a Szalézi Templomba a december 10-én 16 órakor tartandó Adventi hangversenyre. Az idén 36. alkalommal megrendezendő kórustalálkozón 4 balassagyarmati iskola énekkara és 2 balassagyarmati oktatási intézmény zenekara lép fel, mi leszünk az egyetlen "vendég". 

Aki teheti, látogasson el a koncertre. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

Filmetűd intézményünk küldetéséről 2013.12.05.

A Bolgár Video készített egy 4 perces összeállítást intézményünk lelkiségének bemutatására. Ennek képanyaga jelentős részben a házszenteléskor készült, de a Jótékonysági Bál és a tanévnyitó eseményei is felvillannak benne. Jó szívvel ajánljuk a megtekintését mindenkinek!

 

  

Tanítás és szünetek 2013.12.04.

Kedves Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szombatra áthelyezett munkanapokon, 2013. december 7-én és 21-én nem lesz iskolánkban tanítás. A téli szünet előtti utolsó iskolai napon, december 20-án lelki napot tartunk ünnepi rákészülésként. A tanulóknak ünneplőben kell jönniük. A rendezvény 14 óráig tart. December 20-án pénteken 14 órától január 6-a reggelig az iskola zárva lesz. A téli szünet utáni első tanítási nap 2014. január 6. hétfő.

 

Teaház 2013.12.03.

2013. december 5-én, 15 órakor rendezzük meg az idei első Teaház programunkat, melyben az állatokról szóló versek kaptak főszerepet, igazodva egy kicsit a felső tagozatba újonnan bekerülő 5. évfolyamosok tananyagához. A versek bemutatása, ajánlása mellett játékos feladatokkal, közös énekléssel és persze teázással töltjük az időt. Nem titkolt szándékunk az is, hogy "felfedezzük" a tehetséges versmondó diákokat. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Megérkeztek a hiányzó tankönyvek 2013.12.02.

Több mint két hónapja vártuk, hogy a tankönyvellátó leszállítsa a szeptember elején megrendelt könyveket. Ma végre megérkeztek iskolánkba, így most már vége annak a rengeteg kellemetlenségnek, amit bizonyos osztályokban a tankönyvek hiánya okozott.

 

Mikulásváró ping-pong party 2013.11.30.

Mikulásváró pingpong partit rendezünk december 6-án pénteken 18-24 óráig. A rendezvényen az aulában felállított asztalokon zajló folyamatos asztaliteniszezés mellett a tornateremben különböző labdajátékok lesznek (foci, röplabda, kosárlabda, floorball). Ezen kívül a kis tornateremben az íjász szakkör vezetőivel lehet majd íjászkodni 18-20 óra között. A Szülői szervezet a 06-os teremben "ellátmányt" készít, enni és innivalót. Csekély számú pingpong ütőnk van, ezért aki tud hozzon magával.  A programon az 5-11. évfolyamos tanulók vehetnek részt (gyenge tanulmányi eredmény vagy fegyelmi probléma kizáró ok lehet). Jelentkezési lapot az osztályfőnököknél kaphattok.

 

Meghívás jótékonysági bálra 2013.11.07.

Az iskola szülői szervezete és tanári kara szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt jótékonysági báljára, melyet 2013. november 16-án 18:30-as kezdettel tartunk az iskola épületében (Magyar út 15.). A bál bevételét taneszközeink fejlesztésére fordítjuk. Meghívó plakát letöltése. Jegyek a titkárságon vásárolhatók 1500 Ft-os áron.

 

Háziversenyek 2013.11.04.

Matematika alapműveleti versenyt hirdetünk 3. és 4. osztályos tanulóinknak. Időpontja: 2013. november 19. kedd 14 óra.

Vers- és prózamondó versenyt rendezünk alsós (1-4. évfolyamos) diákjaink számára. Ideje: november 26. kedd, 14 órától.