Choď na obsah Choď na menu
 


2014. február

Óvodásaink fellépése holnap a múzeumban 2014.02.25.

A kecskeméti Szórakaténusz Jétákmúzeum és Műhely gyűjteményéből nyílik kiállítás holnap, február 26-án 17 órakor Szécsényben a Kubinyi Ferenc Múzeumban. A megnyitón óvodásaink is szerepelnek két műsorszámmal. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk.

 

Holnap emlékezünk a kommunizmus áldozataira 2014.02.24.

Február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Iskolánk diákjai 15 órakor tartják megemlékezésüket erre a korra, ami számukra szerencsére csak történelem. Személyesen nem kellett megtapasztalniuk azt, hogy pusztán a véleményének a kimondásáért vagy koholt vádakkal is be lehetett börtönözni, megkínozni vagy kivégezni embereket. Fontos mindannyiunk számára, hogy ne feledjük, mivé aljasulhat a korlátozatlan hatalom, a diktatúra, ne támogassunk ilyen törekvéseket vagy csoportokat semelyik politikai oldalon vagy földrajzi helyen, s tudjuk azt becsülni, hogy nem kell ilyen fojtogató légkörben, meghunyászkodva vagy szabadságunkat kockáztatva félelemben élnünk.

 

Kiemelkedő eredmények a matematika csapatversenyen 2014.02.24.

A "Matek Guru" általános iskolai matematika csapatversenyben 6. osztályosaink, Ádám Gréta, Balázs Krisztina, Tőzsér Veronika, Varga Dániel bejutottak a Nyíregyházán rendezendő országos döntőbe (tanáruk Lantos Sándorné). Az 5. osztályos egységünk, Balázs Boglárka, Harik Ferenc, Szabó Csenge és Vízi Petra is nagyon közel voltak a 12 döntőbe kerülő csapathoz, s a 14. helyen zártak. Mindkét 8. osztályos csapatunk a legjobb 25 között végzett magas pontszámmal. Gratulálunk a csapatoknak, és sok sikert kívánunk a döntőben való szerepléshez.

 

Megkezdődnek a felvételi beszélgetések 2014.02.23.

A következő két hétben hívjuk be ismerkedő beszélgetésre azokat, akik szeptemberben induló gimnáziumi osztályunkba jelentkeztek. 56 jelentkezési lap futott be a 34 meghirdetett helyre. A jelentkezők közül tíznél több a jeles rendű tanuló, s kitűnőek is vannak köztük. Tíz tanuló a jelenlegi nyolcadikosaink közül más iskolát meg sem jelölt, mert csak nálunk tudja elképzelni a folytatást. Rajtuk kívül is legalább huszan vannak, akik első helyen minket választottak, s csak tartalék megoldásként jelöltek meg más intézményt.

A jelentkezési számadatok bíztatóak, mert azt mutatják, hogy a diákok és a szülők megítélése szerint közösségi és tanulmányi téren is jól halad iskolánk a kitűzött célok felé. Persze tudjuk, hogy mennyi mindenben lehet és kell még előbbre lépnünk, amikre az indulás eddigi feladatai után igyekszünk majd egyre több energiát fordítani.

 

Figyelünk a visszajelzésekre 2014.02.21.

Lezárult első átfogó kérdőíves felmérésünk, melyben az étkezéssel kapcsolatos véleményeket gyűjtöttük. Partnereinknek elküldtük az összefoglaló értékelésünket és a részletes statisztikát és eredményt. Mindhárom területen alapvetően azt mutatták a válaszok, hogy megfelelően, illetve jól sikerül biztosítani ezeket a szolgáltatásokat.

  • Az iskolatej szállító cégnek jeleztük, hogy örülnénk a nagyobb választéknak (felsoroltuk a diákok által kért új termékeket).
  • A büfé kapcsán az üzemeltetővel együtt elemeztük, merre lenne érdemes továbblépni.
  • A menzán többen is a minőség javulását érzékelték tavalyhoz képest, s egyértelműen kiderült, hogy a levesestál bevezetése tetszést aratott, de a konyhán nyomatékkal kértük, hogy biztosítsák a meleg levest folyamatosan az ebédidő végéig, mert erre érkeztek panaszok is. A részletes eredmények itt olvashatóak.

Újabb véleménygyűjtésbe fogtunk, azokban a gimnáziumi és felső tagozatos osztályokban, ahol a Gável testvérek jártak. Szerettük volna tudni, milyen érzéseket keltett a diákokban ez a program. A legtöbb osztályban ma már kitöltötték az űrlapot az iskolában jelen lévő diákok. Egy osztály maradt ki, illetve a hiányzók. Ők otthon is nekifoghatnak a kitöltésnek. Az eredmények (110 vélemény) ismeretében úgy döntöttünk, hogy tanórára nem hívjuk már Gáveléket, mert nem a koncertjeiken tapasztalt zenés, lelkesítő élményt, dicsőítést hozták számunkra. Kértük viszont őket, hogy közös iskolai koncertre, éneklésre jöjjenek majd. (Egyelőre konkrét választ még nem kaptunk.)

A kérdőívek menüpontban további lazajlott programjainkról lehet véleményt nyilvánítani, illetve tudáspróbát kitölteni. Várjuk válaszaitokat!

 

Tavaszi kirándulásra készülünk a Tátrába 2014.02.20.

Május 31-től június 2-ig kirándulást szervezünk a téli álomból ébredező Magas-Tátrába. Kisbusszal indulunk a háromnapos magashegyi túrára a hegység különösen szép részeit célba véve. A 18 ezer forintos részvételi díj tartalmazza az utazást, a két éjszakai szállást és az étkezést. A hatalmas fenyvesektől, a törpefenyőkig a csobogó patak hangjáig a zord sziklás ormokon át egészen a sziklákban megbújó virágokig számtalan látványos dolog köszön majd ránk a túráink során. Érdeklődni és jelentkezni Végh Zsófia tanárnőnél lehet. Maximális létszám 20 fő.

 

Menzapénz tartozás 2014.02.19.

Tájékoztatjuk a szülőket, hogy a mai pótbefizetés után is régebbi tartozással rendelkeznek diákok:

10.a 1 diák szeptembertől
ovi, Maci csoport 1 gyermek novembertől
6.a 1 diák novembertől, 1 diák decembertől
3.b 1 diák decembertől, 1 diák januártól
ovi, őzike csoport 1 gyermek november-december
januártól 1-1 diák az 1.b, 2.a, 2.b, 7.b, 9.a, 11.b illetve a 11.a osztályból.

A szülőket az általuk megadott e-mail címen értesítettük, illetve az osztályfőnökök is többször jelezték már a gyermekeknek és a szülőknek.

Kérünk mindenkit, hogy sürgősen rendezzék tartozásukat az iskola gazdasági irodájában! Felhívjuk a figyelmet, hogy akinél változás van a kedvezményre való jogosultságban, a lehető leghamarabb írásban jelezze a titkárságon vagy a gazdasági irodában, hiszen addig nem tudjuk érvényesíteni a kedvezményes étkeztetést, amíg nincs nálunk az igazolás, illetve fordítva is igaz, ha lejár a kedvezmény, s nem jelez a szülő, kiszámlázzuk a teljes összegű étkezési hozzájárulást! Sajnos visszamenőlegesen nincs lehetőségünk átsorolni diákokat kedvezményes árra. Fontos az is, hogy ha hiányzik valaki, a szülő ne csak az osztályfőnöknek jelezze, hanem a titkárságon is mondja le az ebédet reggel telefonon. Ennek elmulasztása esetén az étkezési hozzájárulást be kell szednünk ugyanúgy, mintha a diák ebédelt volna. Megértésüket köszönjük!

 

Kiállítás a Ferences Rendházban 2014.02.14.

A Vízkereszttől hamvazószerdáig című rajzpályázatunkra érkezett művek megtekinthetők a rendház folyosóján. A kiállítás megnyitása 2014. február 16-án a 10 órás mise keretében történik. Derűs szívvel hívunk mindenkit a kiállítás meglátogatására és természetesen a misére is. 

 

Szeretettel meghívjuk óvodánk jótékonysági báljára 2014.02.12.

ovibal-plakat2014_kis.jpg

 

 

Óvodánk telefonszáma megváltozott 2014.02.12.

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy óvodánk telefonszáma megváltozott. A vezetékes (32-es körzetszámú) vonalunk megszűnt, az új telefonszám: 06-30/779-60-98

 

"Képben vagyunk" - médaiKÉPzés indul 2014.02.05.

Médiafoglalkozások kezdődnek iskolánkban február 6-tól csütörtökönként 15:45-től az Egyesek Ifjúsági Egyesület szervezésében. A képzés célja, hogy a diákok a média eszközeinek használatához kapcsolódó technikai tudás elsajátításán felül egy olyan eszközt kapjanak a kezükbe mely felerősíti hangjukat, saját kezdeményezéseiket láthatóbbá teszi. A forgatásokon tapasztalati úton sajátítják el, hogy egy általuk fontosnak ítélt helyi kihívásra milyen válaszokat lehet adni. Közben megismerik a projekt menedzsment lépéseit is, más helyi és nemzetközi fiatalokkal csapatban dolgoznak, vezetői készségeiket fejlesztik, nyilvános eseményeket szerveznek.

Érdeklődni és jelentkezni Szép Veronikánál és Kanyó Dottinál lehet (11.b osztály).

 

Szép magyar beszéd: Danyi Ivett győzött, és továbbjutott 2014.02.04.

A Szép magyar beszéd verseny megyei fordulóján Danyi Ivett 8.a osztályos tanuló első helyezést ért el, és továbbjutott a félországos fordulóra. A kisebbek között Balázs Boglárka (5.b) harmadik lett. Gratulálunk a szép eredményekhez.

 

Olimpiai bajnokot várunk iskolánkba 2014.02.03.
gyurtalondon1.jpg

9.a osztályos diákok meghívására szerdán, február 5-én iskolánkba látogat Gyurta Dániel olimpiai bajnok, többszörös világ- és európa-bajnok úszó. A találkozás során tanulóink személyes élményként kaphatnak bíztatást arra, hogy céljaikért állhatatosan, töretlenül dolgozzanak, mert kitartó munkával érhetők csak el igazán nagy eredmények. A kiváló sportoló várhatóan 11 óra körül érkezik iskolánkba, ahol találkozik diákjainkkal, s kb. egy órát tölt nálunk beszélgetéssel, élménybeszámolóval. Az idő rövidsége miatt előre összegyűjtjük érdeklődő kérdéseiteket, s azokat csoportosítva "riportereink" teszik fel az olimpikonnak.

Ugyanezen a napon délután Europe Direct vetélkedő lesz felsős és gimnazista diákjaink számára értékes nyereményekkel.