Choď na obsah Choď na menu
 


2015. december

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A téli szünet 2015. december 21- 2016. január 3-ig tart.
Szünet utáni első tanítási nap: 2016. január 4. hétfő.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk !

Iskolavezetés

Karácsonyi készülődés

„ Mindenki házába
boldogság költözik,
szívünk örömmel megtelik!”

Iskolánk tanulói és pedagógusai az eddigi hagyományokat megőrizve, a másodikosok, az ötödikesek és a Kicsinyek Kórusával együtt készültek az iskolai karácsony méltó megünneplésére.

dsc_0009.jpg dsc_0052.jpg

Tartalmas és színvonalas előadásra törekedve, a Megváltó érkezésének mozzanatait elevenítették föl napjaink eseményeinek tükrében. Az ötödik évfolyam táncos lábú fiúi pásztortánccal, a lányai pedig az angyalok táncával örvendeztették meg a közönséget. A Kicsinyek kórusa szívet-lelket melengető karácsonyi dalai és furulya játékai a karácsony melegségét, meghitt hangulatát varázsolta közénk. Az iskola aulájának dekorációja is ezt a hangulatot sugározta.

dsc_0031.jpg dsc_0038.jpg

Képgaléria

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy felkértek bennünket, hogy adjuk elő iskolánk karácsonyi műsorát Szentkúton is, melyet nagy örömmel fogadtunk el.  Műsorunkat az 1. B osztály - Ferences Betánia Idősek Otthonában és városunk óvodáiban is előadott -, hagyományőrző betlehemes játékával egészítettük ki. A szülők és a kegyhely látogatói nagy tapssal, a Püspök atya jókívánságaival köszönte meg a Nemzeti Kegyhelyünkön adott műsorunkat.

dsc_0304.jpg dsc_0330.jpg

Képgaléria

December 17-én délelőtt az óvodások, délután pedig meghívott vendégeink, szülők, nagyszülők tekinthették meg karácsonyi műsorunkat, melyet az év utolsó tanítási napján adtuk elő iskolánk közösségének.

dsc_0046.jpg dsc_0078.jpg

Képgaléria

Műsorunkkal szerettünk volna hozzájárulni, hogy minél többen élhessék át az Úr Jézus eljövetelének dicsőséges pillanatát.

Adventi lelki nap a Bárkányiban

December 12-én tartottuk iskolánk adventi lelki napját, melynek központi témája a család volt. A programot a karácsonyi előkészületre épülő rajzpályázat eredményhirdetésével, majd az Erik testvér által vezetett lelki percekkel indítottuk. Ezt követőn közösen vonultunk a templomba, ahol megtekinthettük diákjaink betlehemi játékát, majd Csongor testvér tartott szentmisét. A mise után az általános iskolások visszatértek intézményünkbe, a gimnazisták pedig a plébánián folytatták a lelki napot. Mindannyian sokszínű programokon vehettek részt.

dsc_0105.jpg dsc_0195.jpg

Képgaléria

A lelki nap során középpontba helyezett téma, a család igen sokoldalú megközelítésére került sor. A lelki percek, a szentmisén elhangzott prédikáció és a közös programok a családtagok közti szeretet fontosságára, az összetartozásra és a szent család példaértékű életére is felhívták a figyelmet. 

Adventi rajzverseny

Kérésünk, hogy ajándékozzuk meg egymást, tanárainkat, szüleinket, iskolánkat egy szép rajzzal nagyszerűen teljesült. A sok-sok remek alkotás ékszerként díszíti iskolánk auláját ez ünnepi időszakban. Kiemelkedő munkákkal is találkozhatott a háromtagú zsűri. Bennünk felnőttekben felidéződött a régi gyermekkorban átélt karácsony előtti időszak hangulata, színei, ízei, illatai, érzésvilága. A képek különleges technikával és érdekes témaválasztással nem csak tipikusan, hagyományos módon ábrázolják felkészülési időnket melyben várjuk a fényt, a megváltót. Örömmel érzékeltük tanulóink tehetségét, kreativitását, alkotókedvét.

08---5.b-1.-hely---toth-fanni-dsc_0024.jpg 12---7.b-1.-hely---barna-monika_dsc_0035.jpg

Képgaléria

Remélem a kiállítást nem, csak mi hanem az iskolánkba látogató szülők, vendégek a szécsényi nagyközönség is méltónak és értékesnek tartja, és továbbviszi jó hírünket a világban. A versenyzők helyezései az eredmények menüpontban tekinthető meg.

Bakos Ferenc Tanár Úr

Tisztelt Szülők!

Szeretettel várjuk Önöket ünnepi karácsonyi műsorunkra, melyet 2015. december 17-én 16 óra 15 perckor tartunk iskolánk aulájában.

karacsony.jpg

Értesítjük arról, hogy tanulóink részére a karácsonyi ünnepség december 18-án pénteken 12 órától lesz, melyre kérjük, hogy ünneplő öltözetben jöjjenek a gyerekek az iskolába.

Ezen a napon a tanulók 13 óráig lesznek az iskolában.

Kedves Gyerekek!

Nagyon örültünk neki, hogy a természettudományi vetélkedő 1. fordulójába szép számmal bekapcsolódtatok és sok 5-öst oszthattak ki matematika tanáraitok. Most elkészültünk a második forduló feladataival, 2016. január 15-ig természetismeret, földrajz illetve biológia tanáraitok várják megoldásaitokat. Természetesen azok is részt vehetnek ebben a fordulóban, akik a matematika feladatokat nem oldották meg.

Feladatok:

Jó versenyzést, kellemes időtöltést, áldott, békés Karácsonyt kívánunk!

Természettudományi munkaközösség tanárai

Étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2015.12.16. /szerda/ 800-1600

Étkezési térítési díj fizetés

  • 2015.12.10. /csütörtök/ 800-1600
  • 2015.12.11. /péntek/ 800-1600

Ajándék előadás jó tanulóknak

2015. december 11-én iskolánk 8 szorgalmas, jó magatartású tanulója vehetett részt Vácon a Püspöki Palotában a Fenntartó által szervezett karácsonyi  ünnepségen.

Megismerkedtünk az egyházmegye által működtetett iskolák tanulóival, pedagógusaival, akikkel együtt közösen megtekintettük a budapesti Kodály Zoltán Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak bábelőadását a Megváltó születéséről, a családról, a szeretetről és az önzetlenségről.

A műsor után dallal, verssel vártuk Püspök atyát, aki ajándékokkal köszönte meg a tanulók rögtönzött, kedves műsorát.

A rendezvény végén a szervezők kakaóval és fonott kaláccsal vendégelték meg a részt vevőket.

Magyar Karácsony – óriásbábokkal

Mikulás alkalmából iskolánk egy kedves ajándékkal lepte meg alsós tanulóit. December 7-én hétfőn 14 órától a Művelődési Központban „Magyar Karácsony” címmel óriásbábos előadást tekinthettek meg a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia előadásában.

A modern hangvételű vidám műsor bemutatta a régi magyar karácsonyi szokásokat (Lucázás, Regölés). A gyermekeknek hatalmas élmény volt a gólyalábas szereplők játéka. Mindenki nagyszerűen érezte magát, mindezt bizonyítja a műsort követő hatalmas taps.

Ez az előadás méltó befejezése volt Szent Miklós nevéhez fűződő ünnepnek.

Advent - Idegen nyelvi iskolai vetélkedő

2015. december 7-én Advent címmel karácsonyváró vetélkedőt szerveztünk az 5., 6. és 7. évfolyamos diákjaink számára.

Iskolánk fennállása óta ez az első ilyen rendezvény, melyet az idegen nyelvi munkaközösség tagjai - Bablena Cecília, Bordáné Molnár Tímea, Horváthné Varga Orsolya, Kiss Eszter, Szmolnik Ágnes és Szabó Ferencné – nem titkolt szándékkal, hagyományteremtés céljából szervezett. A gyerekek 4 fős csapatokban mérték össze nemcsak előzetes ismereteiket a témával kapcsolatban, hanem a már meglévő együttműködési, lényeglátási, hallásértési készségeiket egyaránt. Több, mint 60 gyerek vett részt a gondosan összeállított feladatok megoldásában. A vetélkedő folyamán néhány nyolcadikos diák technikai segítséget nyújtott. Előzetes feladatként 10 papírkorong felhasználásával karácsonyi díszeket készítettek, melyek igazán tükrözik gyermekeink kreativitását. A vetélkedő többi feladata: a hibakereső, a puzzle, a szókereső, a kép- és szópárosító, a zenefelismerő és talán a legnépszerűbb, a filmrészlet mint emlékezetfejlesztő feladat, mind–mind hozzájárult a tanulók készségeinek fejlődéséhez.

dsc_0133.jpg dsc_0053.jpg

Képgaléria

A jó hangulat mellett a minden asztalra készített gyümölcs, szaloncukor és sütemény, valamint stílusosan a tea is hozzájárult a tartalmas és izgalmas délutánhoz. A vetélkedő eredményhirdetése előtti közös éneklés angol nyelven még inkább erősítette bennünk a közösséghez tartozás érzését.

Minden diák ajándékban részesült, a dobogós helyezést elért diákok pedig angol nyelvű könyvet kaptak jutalmul. A csapatok helyezései az eredmények menüpont alatt tekinthető meg.

Röplabda verseny

2015.12.06-án vettünk részt a Vollé Röpsuli program szolnoki fordulóján. A regionális versenyre 3 csapattal, 18 gyerekkel neveztünk, 2 gyermek és 1 mini kategóriában. A verseny egész napos programján 250 gyermek vett rész, 4 különböző kategóriában. További részletek az eredmények menüpontban.

Katolikus középiskolák VIII. országos helyesírási versenye

Iskolánk két tanulója, Petrovics Anna (9. osztály) és Péter Gabriella (10. osztály), is ügyesen szerepelt az idén már nyolcadik alkalommal megrendezett katolikus középiskolák országos helyesírási versenyén. A rendezvénynek, mint minden évben, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola adott helyet, ahol dr. Pilecky Marcel egyetemi docens, tudományos rektorhelyettes megnyitója után az iskolák tanulói tollbamondást írtak, majd helyesírási feladatsort oldottak meg. A kísérőtanárok számára eközben dr. Gasparics Gyula tartott egy érdekes előadással egybekötött beszélgetést A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása kapcsán felvetülő kérdésekről, gondolatokról. Az eredményhirdetésre várva sem unatkozhattak a jelenlévők, hiszen az ebédet követően kamarazenei előadást hallgathattak meg a Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói, oktatói, illetve a főiskola hallgatói előadásában.

Végzősök szalagavatója

Iskolánk 2015. december 4-én szervezte meg végzős diákjaink szalagavató ünnepségét. Két osztályunk, a 12.A és 13.B osztály nagy lelkesedéséről és pozitív hozzáállásáról tett tanúbizonyságot az igen színvonalas, szórakoztató műsor.

A szalagtűzés pillanatait szavalás, éneklés, klarinétjáték, végzős és igazgatói beszéd előzték meg, melyben központi szerepet kapott az összetartozást is jelképező szalag szimbolikája és a közeljövőben esedékes érettségi vizsga. Az ünnepség vidám részét keringő nyitotta, majd gyermekkori képek és az osztályok életéről készült fotók segítették a szülőket és pedagógusokat a legszebb pillanatokra való visszaemlékezésben.

szalagavato_2015_01.jpg szalagavato_2015_02.jpg

Képgaléria

Nem maradt ki a műsorból a mára már klasszikussá vált tanárparódia és osztályfilm sem, sőt szaxofonjátékkal és színvonalas táncokkal is szórakoztatták végzős diákjaink a közönséget. Az eseményt újabb keringő, majd egy közösen énekelt dal zárta, ezt követően pedig egy közös vacsorára és a végzősök báljára került sor iskolánk falai között. A gyerekek, a szülők és a pedagógusok is szép élményekkel távoztak, elmondásuk szerint mindenki számára emlékezetes marad az ünnepség.  

Kedves Szülők és Diákok!

Az előzetes megbeszélések alapján kirándulást szervezek a velencei karnevál nyitó hétvégéjére.

VELENCEI KARNEVÁL

Non-stop

velencei-karneval.png

Időpont: 2016. 01. 29-31.

Utazásautóbusszal

Részletes program:

1. nap:

Indulás délután Szécsényből, folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon.

2. nap:

Reggel áthajózás Velencébe, gyalogos városnézés. Séta a város szívében, ahol a Dózse Palota, a Szt. Márk Bazilika, a Nemzeti könyvtár, a Campaníle és Prokurátori Paloták lesznek láthatóak. Utunkat a város „Váci utcáján” – a Mercerián folytatjuk, egészen a Rialto hídig.

A nap további részében szabadprogram, részvétel a karneváli rendezvényeken.

Este visszahajózás, majd indulás haza. Éjszaka az autóbuszon.

3. nap:

Érkezés a kiindulási helyre a reggeli/délelőtti órákban.

Részvételi díj: 15.990 Ft/fő

, mely tartalmazza az autóbuszos utazás, és az idegenvezetés költségeit.

A hajójegy a helyszínen fizetendő! Hajójegy (Punta Sabbioni – Velence oda-vissza) + városbelépési díj: 25 euro/fő (kötelező)

1 autóbusszal utazunk, azaz 53 fő, a jelentkezés sorrendjében,
2016. január 4-ig.

Szeretettel invitálok és várok mindenkit!

Szabó Ferencné
Idegen nyelvi mk. vezető

Író-olvasó találkozó a városi könyvtárban

2015.12.1-jén, egy szép keddi napon iskolánk alsó tagozatos tanulói, a negyedik évfolyamosok Bosnyák Viktória írónővel találkozhattak a művelődési ház kamaratermében. A találkozást Csatlós Noémi, a helyi könyvtár vezetője kezdeményezte a tanulók legnagyobb örömére. Bosnyák Viktória méltán a mai gyermekirodalom egyik legközkedveltebb képviselője. Immár tizenhárom ifjúsági regénye közül a legnépszerűbbeket mutatta be tanulóinknak. Kedves, közvetlen stílusával, ötletes mondataival pillanatok alatt elvarázsolta a gyerekeket a mesék és a fantázia világába. Legnépszerűbb regényeivel – mint például: Tündérboszorkány, Klott Gatya, ne fárassz!,  Analfa visszatér, Mantyusok,  Puszedli és Habcsók – ismerkedhettek meg a buzgó olvasók, melyeket változatos módon mutatott be az írónő. Filmrészleteket tekinthettek meg, szemelvényeket olvasott fel magával ragadó lelkesedéssel a szerző, közös játékba, énekbe, táncba vonta be az ifjú hallgatóságot.

dsc_0747.jpg dsc_0745.jpg

Képgaléria

Anyanyelvi meseregény sorozataival –melyeket a pedagógusok munkájuk során előszeretettel használnak országszerte az iskolákban – megkönnyíti a magyar nyelv szabályainak elsajátítását.

Az írónő a találkozó végén minden kedves olvasóját megajándékozta egy apró ajándékkal. Lelkileg és szellemileg feltöltődve érkeztünk vissza az iskolába annak reményében, hogy a közelgő ünnepek alkalmából sok gyermek karácsonyfája alá csempészi be a Jézuska Bosnyák Viktória valamely regényét.

Köszönjük Csatlós Noéminak, a városi könyvtár vezetőjének a kedves meghívást, hogy részesei lehettünk ennek a felhőtlen délelőttnek.