Choď na obsah Choď na menu
 


2015. május

Álláshirdetés

A PÁTER BÁRKÁNYI JÁNOS KATOLIKUS ÓVODA,
ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

PEDAGÓGUS MUNKATÁRSAKAT KERES!

- Matematika - Fizika - Kémia - Testnevelés - szakos tanár, bármely szakpárral.

Munkavégzés helye: 3170 Szécsény, Magyar utca 13-15.

Jelentkezés részletes önéletrajzzal:

  • személyesen: Szenográdi Tamás igazgatónál
  • postai úton: 3170 Szécsény Magyar utca 13-15.
  • elektronikusan: barkanyisuli@gmail.com

Kezdés: 2015. szeptemberében

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. június 15.

Gyermeknap a Várkertben

Május 29. feledhetetlen nap volt számomra és iskolatársaim számára is. Már napokkal korábban találgattuk, hogy milyen meglepetéssel készültek nekünk erre a pénteki napra a szülők. Reggelről már csatakiáltáson törtük a fejünket, majd kaptunk egy titkosírást és egy térképet, melyeknek a segítségével sok-sok meglepetésben volt részünk, és végül célba érkeztünk.

p1010073.jpg p1010111.jpg

Képgaléria

A parkolóban minden osztály próbálta aszfaltrajzzal kifejezni a csapatnevét. A Szent Erzsébet téren helytörténeti ismereteinket tették próbára, majd a térkép a Frédi fagyizóhoz vezetett minket. „Dobozvár” építés után a csoportok más-más stílusban adták elő csatakiáltásaikat, ami nagyon vicces volt. A Várkertbe érve kötélhúzó versenyen vettünk részt, majd egy hatalmas fa köré telepedett az osztály, ahol finom pizzát ebédelhettünk, és kipróbálhattuk az ugrálóvárakat, valamint egy érdekes labdajátékot.

Gyorsan elrepült az idő, de rengeteg élménnyel tértünk haza. Ez volt eddig a suliban a legjobb napom!

Köszönet a Szülői Szervezetnek és a szülőknek, akik feledhetetlenné varázsolták számunkra ezt a napot!

 Tóth Fanni 4.b osztály

Suli- és gyereknap a Ligetben

Iskolánk idősebb diákjai, a 7-11. évfolyamosok, egy kellemes napot tölthettek el május 29-én a Ligetben a Szülői Szervezet támogatásával. Előző héten felhívást kaptak a gyerekek egy főzőversenyre, paprikás krumpli készítésére, az ezzel kapcsolatos előkészületek megszervezésére.

Péntek reggel az iskolából indultak az osztályok bográccsal, hozzávalókkal és jókedvvel felszerelkezve a Ligetbe. Minden csapat gyorsan elfoglalta helyét, letáborozott, majd lelkesen hozzálátott a főzéshez. A fiúk a tüzet élesztgették, a sok szorgos lánykéz munkája nyomán pedig hamarosan a bográcsokban gőzölgött a finom ebéd.

dscn3105.jpg dscn3032.jpg

Képgaléria

Közben volt lehetőség beszélgetésre, nevetgélésre, érdekes logikai feladványok, logisztorik megfejtésére. A vállalkozó szellemű diákok élő csocsóban is részt vehettek. A meleget enyhítette a meglepetés jégkrém, amit a gyerekek örömmel fogyasztottak el.

Az elkészült ételeket a szülők zsűrizték és a nap végén díjazták. Persze mindenki győztesnek érezhette magát, hiszen jó volt egy kicsit együtt lenni kint a szabad levegőn, felszabadultan, kötöttségektől mentesen.

Köszönjük a szülőknek az ötletet és a szervezést!

Gyermeknap a váci Duna-parton

2015. május 22-én, egy pénteki napon iskolánk tizenegy tanulója meghívást kapott intézményünk fenntartójától, a Váci Egyházmegyétől egy vidám nap eltöltésére. A meghívás a közelgő gyermeknap alkalmából érkezett, melyet megtisztelő gesztusnak éreztünk és szívesen fogadtuk.

A délelőtt a váci székesegyházban kezdődött, egy gyermekmise keretén belül, melyet Beer Miklós püspök atya celebrált kedves, közvetlen és oldott hangulatban.

img_6346.jpg img_6353.jpg

Képgaléria

Ezután a közel hatszázas létszámú gyereksereg elvonult a helyszínekre, ahol vidám csapatjátékok következtek. Az elrendeződést megkönnyítették az ajándékba kapott színes fejfedők, melyek segítségével mindegyik korcsoport megtalálta helyi csapatvezetőjét. A nebulók focizhattak, labdázhattak, volt arcfestés és kézműveskedés, melybe iskolánk 11. évfolyamos tanulói is besegítettek. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani munkájukért. Lehetett sorversenyezni és babzsák-csatát vívni, valamint ebéd előtt lehetőség volt egy vidám táncházba is bekapcsolódni.

A tanulók éhségüket finom „hot-dog”-gal csillapíthatták, melyet a fergeteges hangulatú „Így tedd rá” népzenei együttes koncertje zárt.

Délután fél ötkor érkezett meg kis csapatunk a szécsényi katolikus iskola parkolójába, ahol a „fáradt vándorokat” már várták a szülők.

Igazán feledhetetlen élményben volt része tanulóinknak, melyet köszönünk a váci szervezőknek.

Reméljük, jövőre ismét találkozunk!

A résztvevők

Étkezési térítési pótdíjfizetés

2015. május 19. /kedd/  800-1600

Budapesti kirándulás

Május 16-án kirándulást szerveztek nekünk Budapestre.

Először a Szent István Bazilikában tettünk látogatást. Nagy élmény volt a Kupola, ahonnan egész Budapestet beláttuk.

dscf5364.jpg

Képgaléria

Vajdahunyad várában, a Mezőgazdasági Múzeum termeiben állatkiállítást tekintettünk meg, majd finom ebéd után állatkerti séta következett. Különleges, szokatlan, távoli tájak és állatok varázsoltak el minket ezen a délutánon.

kirbp2015.jpg

A Vidámparkban kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak. Este fáradtan, de felejthetetlen élményekkel értünk haza.

Étkezési térítési díj fizetés

2015.05.11. /hétfő/ 800-1600
2015.05.12. /kedd/ 800-1600