Choď na obsah Choď na menu
 


2015. november

Bárkányisok Bécsben

2015. november 28-án, szombaton iskolánk diákjai, családok, szülők, hozzátartozókkal és a régi ismerősökkel egy napos kirándulást tettünk Bécsbe. Utunk célja az osztrák főváros belvárosának főbb nevezetességeit körbejárni, a londoni utunk során már megismert Madam Tussaud’s Múzeum bécsi „változatát”is felfedezni, valamint a karácsonyi vásárt bejárni.

img_20151128_140344.jpg img_20151128_133809.jpg

Képgaléria

Gyönyörű napot töltöttünk Bécsben, felültünk az Óriáskerékre is, ahonnan megcsodálhattuk a napsütötte fővárost. Megkóstoltuk a jellegzetes hot dogot, a narancs ízű gyerek puncsot, a felnőttek a forralt bort és emlékként hazahoztuk a mikuláscsizma vagy szív alakú bögréket.

A sok közös fotó és az apró ajándékok segítségével mindig felidézhetjük az együtt eltöltött csodálatos napot.

BMX világbajnok a Bárkányiban

Szécsény Város Önkormányzata által sikeresen megpályázott „Szécsény kerékpárút kialakítása a jobb elérhetőség és a közlekedés biztonságának fokozása értelmében” című pályázat keretében iskolánkban járt Kun Ádám BMX világbajnok kerékpáros. A tájékoztatón részt vevő tanulóink ízelítőt kaptak a biztonságos közlekedés szabályairól, a kerékpárok kötelező felszereléseiről, valamint a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési táblákról. Az  előadás után a fiatalok egy fantasztikus bemutatót láthattak a BMX világbajnok kerékpáros trükkjeiből.

img_2194.jpg img_2232.jpg

Képgaléria

Vers- és prózamondó verseny az alsó tagozaton

Az idei tanévben november 23-án „Verselő Ifjúság” címmel rendeztük meg hagyományos versmondó versenyünket. 26 kisdiák szavalta el kedvenc versét a 4 tagú szakmai zsűri és a megjelent szülők, nagyszülők előtt. November 24-én „Mesék szárnyán” elnevezésű mese- és prózamondó versenyünkre került sor. A zsűri elnökeként Majsányi Lászlóné, Kati néni biztatta és értékelte a 20 tanuló előadását. Mindkét délután élményekben gazdag, lelket melengető vidám hangulatban telt el. Köszönjük a Szülői Szervezet közreműködését és támogatását, valamint a zsűri tagok lelkiismeretes munkáját.

img_1328.jpg img_1558.jpg

Képgaléria

Mézkóstolás a Bárkányiban

November 20-án iskolánk több osztályában Várszögi Balázs méztermelő népszerűsítette a mézfogyasztás jótékony hatását, egészségjavító szerepét. Tájékoztatóját a gyerekek nagy megelégedésére mézkóstoltatással zárta.

img_1262.jpg img_1240.jpg

Képgaléria

Óvó nénik látogatása

„ A szeretet soha el nem múlik. ” (1 Kor 13, 8)

2015. november 18-án délelőtt nagyon kedves vendégek látogatták meg az első osztályos tanulóinkat. A volt óvó nénik jöttek el iskolánkba, hogy lássák, szeretett „gyermekeik” hova jutottak el az eltelt néhány hónap alatt. Megfigyelték mennyit változtak, hogyan állják meg a helyüket az iskolai életben.

img_0744.jpg img_0728.jpg

Képgaléria

A rendezvényre intézményünk óvodájából és Ludányhalásziból érkeztek az óvó nénik. Nagy izgalommal és várakozással készültek az eseményekre mind a gyerekek, mind a tanító nénik. A program során mindkét első osztályban két-két tanórán vehettek részt a látogatók. Ezt követően szakmai tapasztalatcserére is lehetőség nyílt a pedagógusok között, melyen beszélgettek arról, hogyan jelenthet minél kisebb terhelést a gyerek számára az óvodából iskolába átmenet.

Az együtt töltött órák után mosolygós arccal távoztak az óvó nénik, megnyugvással és elégedettséggel a szívükben, hogy jó helyre kerültek kis tanítványaik.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy elfogadták meghívásunkat!

Alsós munkaközösség

Jótékonysági bál 2015.

„Ha lesz közötted szűkölködő testvéreid egyike, meg kell nyitnod kezedet számára. Támogasd őt, hogy élhessen melletted…” ezekkel a szavakkal köszöntötte a Páter Bárkányi János Katolikus Iskola jótékonysági bálján megjelent vendégeket az est konferansziéja, Zsiros Szilvia tanítónő. Köszöntőjében az önzetlenség, az adakozás és a jótékonykodás közösségformáló ereje került előtérbe. A megjelenteket Stayer László polgármester úr üdvözölte egy nagyvonalú gesztus kíséretében, mely szerint Szécsény Város Polgármesteri Hivatala nevében százezer forintos felajánlást tett. Intézményünk vendégeként üdvözölhettük dr. Harikné dr. Havasi Beáta alpolgármester asszonyt, dr. Bagó József jegyző urat, a képviselőtestületi tagokat, városunk intézményeinek vezetőit, valamint Fr. Kardos Csongor plébános urat, Fr. Berhidai Piusz házfőnök urat és Fr. Posztós Erik testvért.

Az est házigazdája, Szenográdi Tamás igazgató úr beszédében hangsúlyozta az ünnepek, az iskolai események közösségformáló szerepét, az együtt eltöltött idő felemelő érzését, valamint a diákok, szülők és nevelők közti kötelékek elmélyülését. Megköszönte a Szülői Szervezet munkáját, akik mind az előkészületekkel, mind pedig a lebonyolítással évről évre elősegítik a rendezvény sikerét. Az est legfontosabb célja idén is a diákok tanulmányainak elősegítése és az oktatás színvonalának az emelése volt. A jótékonysági bálon tett felajánlásokat a Szülői Szervezettel egyetértésben magas minőségű hangtechnikai eszközök és rovarháló beszerzésére fordítjuk.

14.jpg

A hagyományosan megrendezésre kerülő jótékonysági bálnak ismét az ünnepi díszbe öltöztetett aula adott otthont. Az est nyitó számaként  a Kicsinyek Kórusának  és a furulyacsoportnak a közös produkciója hangzott el. A Zsiros Szilvia tanítónő által koordinált összeállításban modern egyházi dallamok csendültek fel, mely szellemiségében és mondanivalóban iskolánkhoz méltó módon nyitotta meg a bál műsorát.

01.jpg

Képgaléria

Bobály Csaba tanár úr és növendékei a zeneiskolát képviselték és gitáros formációjukkal szórakoztatták a közönséget.

16.jpg

Ezután Sánta Dániel 4.a osztályos tanuló hangszeres bemutatója következett. Zongorán adta elő a népszerű dallamokat, melyeket autodidakta úton sajátított el.

22.jpg

Léna táncosai két számmal készültek. A lelkes kis tanítványok „hip-hop” feldolgozásokat adtak elő, melyekben akrobatikus elemek is láthatóak voltak.

26.jpg

A műsor első részét a Kispalócok gyermek táncegyüttes zárta Paluch Norbert vezetésével, melyben szintén iskolánk tanítványai voltak a főszereplők.

31.jpg

Andi színjátszósai közül a felnőtt előadóktól megkapó, színvonalas és szórakoztató musical-összeállítást hallhattak a kedves vendégek.

40.jpg

A Till Collapse Dance három korcsoportjának modern tánc produkciói látványos és pezsdítő darabokkal emelték az est hangulatát.  Deák Réka tanítványai felszabadult és friss energiákkal töltötték meg az alkalmi színháztermet.

47.jpg

Az est záró számaként a szülők és pedagógusok által közösen előadott énekes-táncos koreográfiát tekinthette meg a kedves közönség. A sok segítségért és az alapos próbákért Garamvölgyi Andreának mondunk köszönetet.

53.jpg

Képgaléria

Hálásan köszönjük az iskola alapítványának tett felajánlásokat minden kedves partnerünknek, barátunknak, támogatónknak, munkatársunknak.

Köszönjük a Szülői Szervezet több hétben, hónapban mérhető munkáját, fáradozását, lelkesedését, a szereplők részvételét, hogy tehetségükkel önzetlenül, szabadidejüket feláldozva szórakoztatták a vendégeket.

Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a bál sikeréhez.

Örömmel adunk hálát, hogy ismét megélhettük az együttműködés örömét és a szeretet és önzetlen segítségnyújtás felemelő erejét!

koszonjuk---barkanyifo.jpg

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK

Étkezési térítési pódíjfizetés

  • 2015.11.18. /szerda/ 800-1600

Fogadó délután

Intézményünk 2015. november 11-én szerdán 1600-1800-ig fogadó délutánt tart. A pedagógusok várják gyermekeik tanulmányi előmenetele és magatartása iránt érdeklődő szülőket. 

Étkezési térítési díj fizetés

  • 2015.11.10. /kedd/ 800-1600
  • 2015.11.11. /szerda/ 800-1600

rajzpalyazat_advent-.jpg

Időpontváltozás - Középiskolai beiskolázási tájékoztató

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a középiskolai beiskolázási tájékoztató tervezett időpontja az Igazgató elfoglaltsága miatt megváltozott.

Ideje: 2015. november 11. szerda 1615

Megértésüket köszönjük és szeretettel várjuk a 8. évfolyamos tanulók Szüleit!

jotekonysagi-bal-2015.11.14.jpg

Talamba Ütőegyüttes koncertje

A filharmónia ifjúsági bérlet első előadása 2015. november 17-én 13 órától a Művelődési Központban kerül bemutatásra, amelyen a Talamba együttes az ütőhangszerek sokszínűségét mutatja be a felső tagozatos és a gimnazista tanulóknak.

Kedves Gyerekek!

Ebben a tanévben ismét elindítjuk háziversenyünket REÁL VETÉLKEDŐ címmel. Az első forduló feladatainak megoldását 2015. november 6.-áig (péntek) várják matematika tanáraitok. Idén is szeretnénk minél több ötössel jutalmazni munkáitokat.

Feladatok:

- 5. évfolyam: 5.évfolyam.pdf
- 6. évfolyam: img-X13075631.pdfimg-X13075648.pdfimg-X13075700.pdf
- 7. évfolyam: img-X13075916.pdf
- 8. évfolyam: img-X13133456.pdfimg-X13133546.pdf
- 9. évfolyam: img-X13092618.pdfimg-X13092655.pdf
- 10. évfolyam: img-X13092951.pdf

Jó időtöltést kívánunk a feladatok megoldásához!

matematika és természettudományi munkaközösség