Choď na obsah Choď na menu
 


2015. szeptember

Fejlesztő eszközöket kaptunk

Fenntartónk, a váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága pályázatot nyújtott be a TÁMOP-3.1.17-15 kódszámú „Az egyházak köznevelési feladatainak támogatása” címmel. A pályázat fő célja az EKIF intézményfenntartói irányítási funkcióinak fejlesztése és az intézményi működési racionalizálása.

Intézményünk ezen pályázat egyik nyerteseként több mint félmillió Ft értékben kapott készség és képességfejlesztésre alkalmas eszközöket, játékokat, melyet tanulóink nagy érdeklődéssel vettek birtokba. A játékok között találunk a mentális fejlődést támogató, a logikus gondolkodást fejlesztő, a tanulási nehézségek megelőzését, felzárkóztatást, tehetséggondozás segítő, valamint a mozgásfejlődést elősegítő eszközöket.

dsc026371.jpg dsc02608.jpg

Az EKIF a pályázat céljainak elérésével kívánja megvalósítani küldetését is, miszerint minőségi keresztény szemléletű nevelési, oktatási szolgáltatást biztosítson iskoláinak gyermekei számára, annak érdekében, hogy a fiatalok és a szülők nemzedékei folyamatosan megújuló, értékes és versenyképes tudást szerezhessenek. 

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánkban egységes pólót szeretnénk, ezzel is kifejezve összetartozásunkat.

A fehér színű pamut póló elején az iskola jelképe, hátán az iskola neve látható. Az egyen pólót különböző iskolai, városi rendezvényeken, kirándulásokon, táborokon, sportnapokon viselhetnék tanulóink.

A póló ára egységesen 1800 Ft, amelyből 800 Ft-ot az iskola támogatásként fizetne, a fennmaradó 1000 Ft-ot a Szülőktől kérnénk.

A kedvezményes árat csak nagytételű vásárlásnál tudjuk biztosítani, ezért későbbi rendelés esetén az emblémázott pólót 2000 Ft-os teljes áron tudják megvásárolni.

Kedves Diákok és Szülők!

Egy napos kirándulást szervezek Bécsbe, melynek során
megtekintjük az adventi készülődést és a nevezetességeket.

Advent Bécsben

Időpont: 2015. november 28. (szombat)

Részvételi díj: 9200.-Ft/fő Az ár tartalmazza az autóbusz közlekedés, utaskísérő idegenvezető költségét, nem tartalmazza a fakultatív belépőjegyek, útlemondási és utasbiztosítás díját.

Utazás: autóbusszal (légkondicionálás, video/ DVD)

Indulás: Szécsény, Penny parkoló

Tervezett/választható programok:

Kora reggeli indulás, majd folyamatos utazást követően érkezünk Bécsbe, az egykori monarchia fővárosába. A Habsburg Birodalom egykori központjában, a Bécsi szelet, a kávé, a keringő, Bécs nagyszerű múzeumai, valamint a dicső múlt nosztalgiája vár minket.

Délelőtt rövid látogatás a népszerű Primark áruházban.
Programunkat a Práterben kezdjük.
 Itt található Bécs egyik érdekessége, Madame Tussaud’s panoptikuma, ahol 65 viaszfigura várja a látogatókat. Ferenc József császár és az ő Sisije, Wolfgang Amadeus Mozart, Falco, Mária Terézia vagy Gustav Klimt csak néhány az osztrák hírességek és történelmi személyiségek közül, akikkel a 2000 négyzetméteres (három emeletre osztott) kiállítási területen találkozhatunk. Akik a város látképében szeretnének gyönyörködni, azoknak ajánljuk a híres Óriáskerék kipróbálását, mely 64, 75 méter magasba viszi fel a látogatókat.

Délután gyalogosan fedezzük fel a legfontosabb látnivalókat: Mária Terézia tér, Kärtner Strasse, Operaház, Kapucinusok Temploma, melynek kriptájában nyugszanak a császári család tagjai. Sétánk során láthatjuk a Stephansdomot, majd a Hofburgot, a valamikori birodalom központját.
Ezt követően szabadprogram a vásár területén, illetve vásárlási lehetőség a belvárosban. Hazaindulás az esti órákban, megérkezés az indulás helyszínére.

Fakultatív belépőjegy árak tájékoztató jelleggel:

  • Madame Tussaud’s: 14 euro
  • Óriáskerék: 8 euro

1 autóbusszal utazunk, azaz 51 fő, a jelentkezés sorrendjében.

Szeretettel invitálok és várok mindenkit!

Szabó Ferencné
Idegen nyelvi mk. vezető 

magas-tatra-tura.jpg

Június, július, augusztus havi étkezési térítési díj fizetés

  • 2015.09.10. /csütörtök/ 800-1600
  • 2015.09.11. /péntek/ 800-1600

Kedves Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy 2015. szeptember 2-án (szerdán) 1700-kor tanévindító értekezletet tartunk az első osztályos szülők részére.

kicsik.jpg

Helye:

  • 1. a - 12-es tanterem
  • 1. b - 21-es tanterem

Minden szülőt szeretettel várunk!

Két - Híd futóverseny
2015. szeptember

Iskolánk nagy hangsúlyt helyezett a vasárnapi Két Híd futóverseny Várkerti programjának meghirdetésére, megszervezésére. Így az óvodából és az iskolából nagyon sok diák vett részt. A diákjaink futók több mint 90%-át tették ki. Az még nagyobb örömet okozott, hogy nagyon sok szülő elkísérte gyermekét, sőt ők fejezték be a versenyt, közkívánatra a táv lefutásával.

ket_hid_futoverseny_2015h.jpg

Igazi élmény volt a tanulóknak, akik a verseny végén ajándékokat kaptak, illetve korosztályonként és nemenként az 1-3 helyezettek érmekkel büszkélkedhettek.

A remek idő is hozzájárult a lebonyolítás sikeréhez. Jó hangulatban, családias légkörben zajlott a futóverseny.

Köszönet azoknak a Szülőknek, akik aktívan segítettek a verseny lebonyolításában.

Tájékoztató a 16 óráig tartó iskolai foglalkozásokról

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 27. § (2) bekezdése, 46. § (1) bekezdés a) pontja, valamint az 55. § (1) bekezdése rendelkezik a 16 óráig tartó iskolai foglalkozások megszervezéséről. A tanuló kötelessége, hogy ezeken a foglalkozásokon részt vegyen. E foglalkozásokat iskolánk alsó tagozaton napközis szobai ellátással, felső tagozaton tanulószobával biztosítja. A törvény módot ad arra is, hogy a szülő kérelmére az iskola igazgatója saját hatásköre alapján az érintett tanuló vonatkozásában a délutáni foglalkozásokon való részvétel alól felmentést adhasson.  A kérelem benyújtása és az igazgatói engedély hiányában a tanuló részvétele kötelező a délutáni foglalkozásokon (napközi/tanulószoba).

A kérelmet a tanévnyitón adjuk át a felső tagozatos tanulóknak, illetve letölthető a honlapról (www.barkanyisuli.eoldal.hu), a formadokumentumok menüpontból. Alsó tagozaton nyilatkozatot az osztályfőnököktől kérhetnek a szülők. A kérelem benyújtásának határideje 2015. szeptember 1. Módosítására a tanév során lehetőséget biztosítunk. A fenti foglalkozásokon felül szeptember hónapban szakköri, sportköri és diákköri foglalkozásokat is hirdetünk, melyekre külön kell jelentkezni.

Tanévnyitó a Bárkányiban

Augusztus 31-én a nyári kánikula ellenére a csengőszó megpróbálta feledtetni 568 tanítványunkkal a vakáció örömeit. Az első és az ötödik osztályosok által előadott versek az énekkar műsorával kiegészítve méltó módon indították el a tanévet. Az ünnepségen Csongor testvér és az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket.  Beszédükben az igaz hit megélésére, a tudás megszerzésének fontosságára és a rend megtartására hívták fel a figyelmet.

new-movie--3-_movie_snapshot.jpg new-movie--6-_movie_snapshot.jpg

Képgaléria

A tanévnyitón 3 új pedagógust - Bablena Cecíliát, Kovács Máriát, Somoskői Beátát -, valamint 88 újonnan érkezett tanulót avattunk Bárkányissá. Reméljük, valamennyien jól fogják érezni magukat iskolaközösségünkben. Az első évfolyam két osztálya mellett egy kilencedik, és az ötödik évfolyamon egy új harmadik – „C” jelű - osztály is indult.