Choď na obsah Choď na menu
 


2016. február

Ideiglenes felvételi jegyzék

Letöltés

Sportesemények

Február 23-án az 1-2. osztályosokkal Salgótarjánban a Petőfi Sándor Általános Iskolában vettünk részt ügyességi versenyen. A „Dobd a kosárba!”programban résztvevő csapatok között zajlott a játékos versengés. Tanulóink nagyon igyekeztek és lelkesen, hősiesen helytálltak, így sok-sok örömteli élménnyel lettek gazdagabbak.

A Vollé 2020 Röpsuli következő versenysorozatában 6-7. osztályos röplabdás lányok ismét szép eredményt értek el. Budapesten a Testnevelési Egyetem sportcsarnokában megrendezett röplabdatornán II. helyezettek lettek. További részletek az eredmények menüpontban találhatóak.

Sikereink az alsó tagozaton

A Tankerületi „Irodalom képekben” című rajzpályázaton és a Móra Ferenc vers- és prózamondó versenyen több helyezést és különdíjakat is hoztak el tanulóink, akikre nagyon büszkék vagyunk.

img_2851.jpg img_2861.jpg

Képgaléria

Február hónapban mi is számos versenyt rendeztünk alsó tagozatos tanulóink részére.  A 2-3-4. évfolyamos diákjaink számot adhattak helyesírási és matematikai tudásukról. Mindkét verseny 30 gyermek részvételével, nagy izgalmak közepette és jó hangulatban zajlott.

Az első három helyezést elért tanulóink képviselik iskolánkat a Salgótarjánban megrendezésre kerülő „Helyesen magyarul!”elnevezésű helyesírási versenyen.

Matematikából 3-4. évfolyamon a legjobb eredményt elértek jutottak tovább a Balassagyarmaton sorra kerülő Hatvani István Nógrád megyei matematikaversenyre.

Lezajlottak a Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Móra Ferenc Nógrád Megyei Nyelvtan és Helyesírási, valamint Irodalmi Verseny iskolai selejtezői. A legjobb teljesítményt elértek mehetnek tovább a megyei fordulóra.

Bízunk benne, hogy tanulóink itt is szép eredményeket érnek el és számos tudással, élménnyel gazdagodnak.

csoportkeph.jpg

Képgaléria

Étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2016.02.17. /szerda/ 800-1600

Filharmóniai hangversenyen jártunk

Ebben a tanévben második alkalommal vehettünk részt a felső tagozat és a gimnázium diákjaival együtt a Filharmónia Magyarország által meghirdetett ifjúsági bérletsorozat előadásán. Február 15-én, hétfőn a nemzetközi hírű Muzsikás együttes érkezett városunkba. A jó hangulatú koncerten magyar népdalokat és népi táncnótákat hallgathattunk, bemutatták a népi hangszerek jellemzőit, készítésének és megszólaltatásának fortélyait. A hegedű, a brácsa és a nagybőgő mellett megfigyelhettük a tambura és az ütőgardon hangját is, a műsor végén pedig alaposan megénekeltettek minket. Így a csujogatástól, a ritmusos kiabálástól kimelegedve és jókedvre derülve indultunk haza.

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk önöket, hogy intézményünk a Szécsényi Agro-Help Nonprofit Kft által üzemeltett konyhától vásárolja meg az óvodások/tanulók számára az étkezést. A menü összetételéről és a menüről heti rendszerességgel tájékozódhatnak intézményünk honlapjáról. A konyhának a menü összeállítása során be kell tartania a 37/2014. EMMI rendeletet.

Az önök által fizetett térítési díj az étkezési költség egy részét - csak az anyagköltséget - fedezi, a szolgáltató által kiszámlázott teljes árat intézményünk költségvetéséből finanszírozzuk.

Továbbá tájékoztatjuk önöket arról, hogy az ebéd lemondásának szokásrendje 2016. március 1-jével megváltozik.

Eddigi jegyes rendszerünk önök és gyermekeik kényelmét szolgálta, biztosítva, hogy csak a ténylegesen elfogyasztott ebédet fizessék ki. Sok tanuló viszont mind gyakrabban él vissza rendszerünkkel, és éttermi rendelésként értelmezi menzai szolgáltatásunkat. Étkezési nyilatkozatok alapján étkezést kérő gyermekek közül többen is vannak, akik rendszertelenül, havonta mindössze egy-két alkalommal étkeznek. Vannak olyanok is, akik jogosulatlanul veszik igénybe az étkezést. Több szülő is jelezte, hogy nem tudja követni gyermeke étkezésének rendszerességét. Ezentúl más iskolák szokásait követjük az ebéd lemondásában.

Iskolánk továbbra is átvállalja betegség vagy egyéb ok miatt hiányzók étkezésének lemondását a konyha felé, a reggeli regisztrációt követően.

A lemondást minden más esetben a szülő teheti meg telefonon vagy személyesen az iskola titkárságán az étkezés lemondásának a napján reggel 8 óráig vagy az azt megelőző napon. Ebből következően, ha a gyermek megjelenik az iskolában - függetlenül attól, hogy ebédjegyét felvette vagy sem - a térítési díj fizetésétől csak akkor tudunk eltekinteni, ha a szülő reggel 8 óráig jelezte, hogy gyermeke számára nem kér étkezést.

Megértésüket köszönjük! Kérjük, a továbbiakban az ebéd lemondásánál a fentiek alapján járjanak el.

Kedves Szülők, Támogatók!

Kérjük, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogassák az alábbi alapítványokat:

Tartalmasabb Szebb Jövőért Alapítvány
Adószám: 18635023-1-12

Szécsényi Óvodásokért Alapítvány
Adószám: 18636244-1-12

Az alapítványok bevételüket óvoda-, és az iskolaközösségünk javára használják fel.

Köszönettel: az alapítványok kuratóriumai


A 2015-2016-os tanév I. félévének kitűnő és jeles tanulóinak névsora az EREDMÉNYEK menüpontban található meg. Az elért eredményekhez gratulálunk!

Étkezési térítési díj fizetés

  • 2016.02.10. /szerda/ 800-1600
  • 2016.02.11. /csütörtök/ 800-1600

Együtt farsangoltak kicsik és nagyok

Az egész iskolát megmozgató farsangi kavalkádra került sor február első péntekén a Bárkányiban. Megszokhattuk, hogy az alsósok színvonalas műsorokkal és ötletes jelmezekkel kápráztatják el a vendégeket, de most csatlakoztak hozzájuk a nagyobbak is. Elsősöktől az érettségiző végzősökig mindenki nagy lelkesedéssel készült a délutáni bemutatóra, melyre szinte az egész iskolaközösség – tanulóktól a pedagógusokig, technikai dolgozóktól a vezetőkig – jelmezbe öltözött.  Az egyéni jelmezesek ötletes maskaráit az alsós osztályok kreatív bemutatója követte.  A kicsik után a felsősök és a gimnazisták országokat megjelenítő időutazására került sor. Köszönjük a szülők, a pedagógusok és a diákok jelmezkészítő munkáját, lelkes készülődését.

dsc_0050.jpg dsc_0356.jpg

Képgaléria

A felvonulást színes programok követték.  Az alsósokat az Iglice Néptáncegyüttes és a TCD táncegyüttes mozgatta meg, még a nagyobbak a pedagógusok által szervezett, uniós vetélkedőn vettek részt a tornateremben.  A díjakat, mint mindig, most is a Szülői Szervezet biztosította a gyerekek számára, ügyelve arra, hogy egyetlen osztály se térjen üres kézzel haza. Köszönjük figyelmességüket, szervező munkájukat! A bált záró táncos mulatság jó hangulatát Oláh Ádám musical előadása alapozta meg, melyre dj. Peti tette fel a koronát.