Choď na obsah Choď na menu
 


2016. május

A falakon kívül - gyereknap a Bárkányiban

Május 27-én a szülői szervezet rendezésében ismét gyereknapi programsorozaton vett részt intézményünk apraja-nagyja.  Az alsósok, az ötödik és hatodik évfolyammal kiegészülve a Várkertet célozták meg. Útközben több állomáson ötletes feladatokkal várták őket a szülők és városunk számos ismert személyisége. A Nosztalgia Múzeumban régi eszközöket kellett felismerniük, majd a közeli parkolóban az aszfaltra rajzolt Tűztornyot díszítették a tanulók.  A Szent Erzsébet téren érdekes logikai feladatokkal ismerkedtek, ahonnan útjuk a Krúdy Gyula Könyvtárba vezetett, ahol mesefoglalkozáson vettek részt.  A Kubinyi Ferenc Múzeum kertjében lovagi címereket tervezhettek és cserépedények darabjainak összeillesztésével ügyeskedhettek.  Az utolsó állomáson, a Várkertben arcfestés és íjászat várta a gyerekeket. Egy pillanat alatt szűnt meg a nebulók fáradtsága, amikor birtokba vették az ugráló várakat és az ajándék labdákat. A nagy melegben szomjukat a Szülői Szervezet által biztosított ásványvizekkel oltották. A program zárásaként minden osztály elismerő oklevelet vehetett át a feladatok bátor és lelkiismeretes elvégzéséért.

dsc_2867.jpg

Képgaléria

Közben a nagyobbak a városi sportligetben mérték össze főzési tudományukat. „Ki mit főzött egye meg” mottó alapján készültek a finomabbnál-finomabb étkek. Babgulyás, tárcsán sült húsok, pásztor tarhonya, paprikás krumpli, csirkepaprikás volt a terítéken. Aki épp nem szorgoskodott az alapanyagok előkészítésében az logikai játékokkal, beszélgetéssel, élő csocsómérkőzéssel ütötte el a főzési időt. A jó hangulathoz az alapítványi bál bevételéből beszerzett audio technika biztosította a zenei alapot.

dsc_2961.jpg

Képgaléria

14 órakor kellemesen elfáradva és jó lakottan tért haza minden gyermek az idei gyereknapi rendezvényről. Az ötletet és a szervezést ezúttal is köszönjük a Szülői Szervezet lelkes tagjainak.

Gyermeknap Vácon

2016. május 27-én, egy pénteki napon iskolánk tizenhat tanulója meghívást kapott intézményünk fenntartójától, a Váci Egyházmegyétől egy vidám nap eltöltésére. A meghívás gyermeknap alkalmából érkezett, melyet megtisztelő gesztusnak éreztünk és szívesen fogadtuk. A délelőtt a váci székesegyházban kezdődött, egy gyermekmise keretén belül, melyet Beer Miklós püspök atya celebrált kedves, közvetlen és oldott hangulatban.

Ezután a közel ötszázas létszámú gyereksereg elvonult a Duna-parti helyszínekre, ahol vidám csapatjátékok (méta, foci), akadályversenyek következtek. Az elrendeződést megkönnyítették az ajándékba kapott névjegykártyák, melyek segítségével mindegyik korcsoport megtalálta helyi csapatvezetőjét. Ezután következett a csapatok versenye, amely 13 óráig tartott. A tanulók éhségüket finom szendviccsel csillapíthatták, melyhez mindenki kapott üdítőt is. Ebéd után a helyi játszóteret vehették birtokba, ahol önfeledten játszhattak, mozoghattak.

wp_20160527_13_43_36_pro.jpg

Képgaléria

A program zárásaként a Fehérek templomában Sillye Jenő gitáros koncertjét hallgatták meg, melybe mindenki interaktívan bekapcsolódhatott. A napot hazafelé fagylaltozással zártuk, így hűsítve magunkat a kora nyári melegben. Délután negyed hatkor érkeztünk meg a velünk együtt utazó nógrádsipeki csoporttal, akikkel jó barátságok szövődtek a nap folyamán.

Igazán feledhetetlen élményben volt része tanulóinknak, melyet köszönünk a váci szervezőknek.

Reméljük, jövőre ismét találkozunk!

A résztvevők

Találkozó Lázár Fruzsinával

2016. május 27-én az izgalmas iskolai gyermeknapi programok után, újabb meglepetés várt ránk a szécsényi Krúdy Gyula Könyvtárban. Ahol is Lázár Ervin születésének 80. évfordulója alkalmából, illusztris vendéggel, a népszerű meseíró lányával, Lázár Fruzsinával találkozhatott a 3.a, 3.b és 4.b osztály. Csatlós Noémi a könyvtár intézményegység vezetőjének kedves köszöntője után ráhangolódásként, eredeti hangfelvételről hallgattuk meg Lázár Ervin előadásában A lyukas zokni c. meséjét. Ezt követően az író lánya, Fruzsina mesélt nagy-nagy szeretettel és kedvességgel arról, milyen ember is volt az ő édesapja a hétköznapokban, hogyan születtek meséi. A kamaraterembe varázsolta édesapja mesehőseit, a hozzájuk kapcsolódó személyes gyermekkori élményeit is megosztva velünk, miközben a hozzá intézett kérdésekre válaszolt.

20160527_140001-.jpg

Ő maga is őszinte kíváncsisággal érdeklődött a gyermekek véleménye, elképzelése felől. Kérdéseit a diákok - kis gondolkodás után, ki bátran, ki bátortalanabbul – megválaszolták, így egy közvetlen hangulatú beszélgetés alakult ki. Ezután közös daltanulás következett Csizmadia Kinga ének szakos hallgató segítségével. A Bojtorján együttes - az író A Négyszögletű kerek erdő c. művének szövegére írt - fülbemászó dalának meghallgatása után, közös énekléssel tisztelegtünk a meseíró emléke előtt.

20160527_143355-.jpg

A rendezvény végül közös fényképezkedéssel zárult A Négyszögletű kerek erdő-t idéző mesebeli díszlet előtt.  A találkozó emlékét sok-sok közös fotó, és a begyűjtött autogramok is sokáig őrizni fogják. 

Két óra kerékpártúra

kerekpartura.gif

Az iskolai Diákönkormányzat az idén ismét megszervezte a hagyománnyá vált biciklitúrát. 2016. május 20-án, pénteken elindult a vállalkozó kedvű csapat, hogy tegyünk egy körutat, az új kerékpárút – Robinson-szigetek- Ipoly-gát és Pöstény érintésével, vissza a főúton Szécsénybe.
 

Közben megkerültük a szécsényi sóderbánya-tavat és felmásztunk a kilátóba, kitekertünk a szlovákiai körforgalomhoz és közben köveket dobáltunk az Ipoly-folyóba, reméljük, ezek az élmények emlékezetesek maradnak.

img_20160520_150241.jpg

Képgaléria

Néha nem kell 100 kilométereket tekerni, elég, ha közelre megyünk és együtt vagyunk.

Kiss Zoltán
DÖK patronáló pedagógus

Étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2016.05.19. /csütörtök/ 800-1600

Étkezési térítési díj fizetés

  • 2016.05.10. /kedd/ 800-1600
  • 2016.05.11. /szerda/ 800-1600

anyaknapja.jpgKedves Édesanyák, Nagymamák!

Meghívjuk Önöket a 2016. május 3-án, kedden, 19 órakor kezdődő szentmisére és az azt követő Mária köszöntőre.

Mindenkit szeretettel várunk!

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy 2016. május 2-án (hétfőn) és 3-án (kedden) a középiskolásoknak a 9 - 11. évfolyamon érettségi szünetet tartunk.

Az általános iskolás tanulók normál tanítási rend szerint jönnek iskolába.

Iskolavezetés