Choď na obsah Choď na menu
 


2016. november

Irodalmi teaház

Iskolánkban november 22-én rendezték meg a már hagyományossá vált Irodalmi teaházat. A program ezúttal a „Kedvenc versem” címet kapta, a diákok pedig bármilyen korszakból választhattak egy magyar költő által megalkotott művet.

dsc_0072h.jpg

  Képgaléria

A rendezvényen mind az általános iskola felső tagozatának diákjai, mind a gimnáziumi tanulók nagy számban vettek részt, így az előadott versek igen változatosak voltak, témájukat és keletkezési idejüket tekintve is. Mindez lehetőséget teremtett arra, hogy a felsőbb éves diákok visszaemlékezzenek régebbi irodalmi tanulmányaikra, az alsóbb évesek pedig betekintést nyerhettek az elkövetkező tanévek költészeti műveibe. Emellett néhány gimnáziumi diák – az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő – slammelést is beemelte a versek felolvasása közé, igen nagy sikert aratva a hallgatóság között.

dsc_0250h.jpg

Képgaléria

A programsorozat nevéhez hűen, a résztvevők meleg teát kortyolgatva, változatos költői műveket meghallgatva egy igen jó hangulatú délután részesei lehetettek.

Vers- és mesemondó verseny az alsó tagozaton

Közel ötven alsó tagozatos tanuló állt ki a zsűri iszavaló- és mesemondó versenyén, mely november 22-én, illetve november 24-én került megrendezésre. Az esemény a versek, mesék, prózák előadása mellett a hagyományokról, népi humorról, emberségről, szeretetről, jóságról is szólt. A tanulók felkészülten, bátran álltak a hallgatóság elé és igyekeztek előadásmódjukkal elvarázsolni a szülőket és a pedagógusokat.

dsc_a0219h2.jpg

Képgaléria

dsc_0696h.jpg

Képgaléria

 A zsűri tagjai között üdvözölhettünk tanárokat, szülőket, óvodapedagógusokat és iskolánk vezetőit is. Külön kategóriában értékeltük az 1-2. és a 3-4. évfolyamos tanulókat. Köszönet illeti a felkészítőket, valamint a verseny szervezőit, Vargáné Kovács Andrea és Horváth Éva tanító néniket, amiért gördülékenyen, színvonalasan és eredményesen sikerült mindkét eseményt lebonyolítani.

Jótékonysági bál

  2016. november 19-én került megrendezésre iskolánk jótékonysági bálja, idén immár negyedik alkalommal.

  A báli műsoron fellépett iskolánk kórusa, melynek vezetői: Zsirosova Silvia és Kiss Flóra. Műsorunk nyitányaként a gyerekek énekeltek egy dalt, majd zárásként a szülőkkel és pedagógusokkal kiegészülve adták elő a Ghymes együttes Kézfogás című dalát, melyben közreműködtek a Palóc Néptáncegyüttes táncosai. Ez a produkció remélhetőleg minden szereplőnek és vendégnek maradandó élményt nyújtott.

15195827_1305092356209426_4266979639081586469_o.jpg

  A műsorban részt vettek továbbá a Kispalócok táncos lábú csemetéi, akik Mezőkeszü táncaival készültek, valamint Deák Réka táncosai, a T. C. D.. Mindkét csoportban láthattunk jelenlegi és régi bárkányis diákokat is.

15167464_1305092436209418_6377155338967905724_o.jpg

  Képgaléria

A produkciók után kezdetét vette a hajnalig tartó mulatozás, melyhez a zenét a Szexi Csokoládé szolgáltatta. Éjfél után gazdára találtak a tombola nyereménytárgyai is. Reméljük, senki nem távozott üres kézzel!

  A Szülői Szervezet vezetője, Cservenné Józsa Bernadett elmondása szerint a bál bevétele minden elképzelésüket felülmúlta, így remélhetőleg a tervezett eszközbeszerzés mellett egyéb terveik, álmaik is megvalósulnak. Ez természetesen nem jöhetett volna létre önzetlen támogatóink segítsége nélkül.

fo-tamogatok.jpg

  TOVÁBBI TÁMOGATÓINK

Ezúton is köszönjük mindenkinek a támogatásokat, felajánlásokat, valamint a Szülői Szervezet tagjainak áldozatos munkáját!

Legyél te is kutató!

Ebben az évben a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum is csatlakozott a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozathoz.

November 16-án iskolánk 7-8. évfolyamos tanulói egy délelőttöt tölthettek a „Legyél te is kutató!” című foglalkozáson. Az interaktív játszóházban négy helyszínen ismerkedhettek a tanulók a régészettel. Nagy érdeklődéssel készítettek bronzkori ékszereket, melyeket hazavihettek.

A rendhagyó múzeumlátogatás maradandó élményt nyújtott a gyerekeknek, felkeltette érdeklődésüket a régészet és a múzeumi munka iránt.

Óvó nénik látogatása az első osztályokban

Hagyományainkhoz híven az idén is meghívtuk iskolánkba az első osztályosaink óvodapedagógusait. A Nyílt napra - melyet 4. alkalommal rendeztünk meg – november 16- án, szerdán délelőtt került sor.

dsc_9723h.jpg

dsc_9798h.jpg

Képgaléria

A nap elé nemcsak a gyerekek, hanem a tanító nénik is nagy izgalommal tekintettek. A program során mindkét első osztályban két-két tanórán vehettek részt a látogatók.

dsc_9820h.jpg

dsc_9739h.jpg

Képgaléria

Ezt követően lehetőség nyílt egy kis szabad beszélgetésre az óvó nénik és a gyerekek között. A rendezvény a pedagógusok szakmai eszmecseréjével fejeződött be.

dsc_9711h.jpg

dsc_9824h.jpg

Képgaléria

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az óvoda és iskola közötti zökkenőmentes átmenet biztosítására. A sikeres átmenet biztosításának egyik módja a fenti novemberi program megvalósítása is. Ez mind az óvodapedagógusok, mind a tanítók nagy hasznára válik. Az óvodapedagógus kollégák örömmel élnek a lehetőséggel, hiszen közvetlen visszajelzést kaphatnak a 3-4 évig általuk nevelt gyermekekről. A tanítók is profitálnak belőle, hiszen a konzultáció keretében a pedagógusok átadhatják egymásnak tapasztalataikat. Azonban a gyerekek számára nyújt a legtöbbet a program: boldogan mutathatják meg sikeres első osztályos életüket kedves óvó nénijeiknek.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy nálunk jártak!

                                                                                     Alsós munkacsoport

Zenetörténeti barangolás

November 10-én, csütörtökön iskolánk felső tagozatos és gimnazista tanulói részt vettek a Filharmónia Magyarország szervezésében megrendezett ifjúsági bérlet első előadásán. 

A Zenetörténeti barangolás elnevezésű hangversenyen kamarazenei darabokat hallgattak meg, a zenedarabok között a zenekarvezető a gyerekekkel bevonva tette interaktívvá az előadást. A 8. évfolyamosok örömmel ismerték fel a tanórákon tanultakat, az ismert zeneműveket. Ez által az előadás által tiszteleghettünk a nagy zeneszerző, Bartók Béla emléke előtt is.

Október havi étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2016.11.17. /csütörtök/ 800-1600

Sulirádió

A Bárkányi Sulirádió 2016 novemberében kezdte meg működését az iskola falain belül vezetésemmel. A hét három napján jelentkezünk. Hétfőn, szerdán és pénteken a tizenöt perces tízórai szünetben. A tavalyi tanévben a nyolcadikos lányokkal, Fodor Barbarával és Gazsi Viviennel kezdtük meg tevékenységünket. Az idén szeptembertől a 9. évfolyam tanulói közül Szenográdi Judit, Antal Eszter, Gazsi Vivien és Báránkó Balázs hangja csendül fel a Bárkányi hangszóróiból. Technikai segítséget pedig Lazsán Dávid biztosít számunkra.

suliradio_2016.jpg

A Sulirádió célja, iskolánk, illetve városunk programjainak tájékoztatása, ajánlása, diákjaink, pedagógusaink számára. Ezen kívül pedig az aktuális ünnepekre is megemlékezünk. Számon tartjuk a jeles napokat, melyek mindig érdekességként színesítik műsorunkat.

Tematikus heteinket is nagy szeretettel fogadják diákjaink, mint pl.: a retró, filmzenék, a ballagó, búcsúzó diákjaink hete.

Minden hónapban játékot is hirdetünk, amit igyekszünk az adott ünnepkörhöz kapcsolni. Tanulóink ezt nagyon szeretik, mert minden diák, kicsi és nagy, egyaránt részt vehet benne. A játék díjazásának anyagi hátterét a diákönkormányzat biztosítja számunkra.

Gyakran hívunk vendégeket is a stúdióba, és a riportok által még érdekesebbé és izgalmasabbá tesszük műsorunkat. A kicsikről sem feledkezünk meg. Gyakorta válnak aktív részeseivé adásainknak, verseikkel, énekükkel. Fontosnak tartjuk, hogy a Sulirádió Mindenkihez szóljon, Mindenkié legyen!

Nagy örömünkre nemcsak a hangszórókon keresztül van lehetőségünk a tájékoztatásra, hanem az információs falunkon is, ami iskolánk folyosóját is színesíti. Ezenkívül az előző tanév végén létrehoztuk facebookos oldalunkat is, melyet szintén a Sulirádió működtet és így híreink már nem csak a tanulókhoz és pedagógusokhoz jutnak el, hanem a szülőkhöz, nagyszülőkhöz is.

Zenei kínálatunkat a tanulók kívánságai alapján igyekszünk összeállítani.

Csapatunk kreatív és összetartó, adásaink mindig vidám hangulatban telnek. Számtalan ötletünk van még a sulirádió tartalmának bővítésére, melyet a jövőben szeretnénk megvalósítani.

Gazsiné Oláh Anita

Október havi étkezési térítési díj fizetés

  • 2016.11.10. /csütörtök/ 800-1600
  • 2016.11.11. /péntek/ Időpontváltozás: 800-1400

fogadoora_2016.09.07.09.png

jotekonysagi-bal--2016.png