Choď na obsah Choď na menu
 


2016. október

Tisztelt Szülők!

Őszi szünet

Értesítjük Önöket, hogy az őszi szünet ideje 2016. október 29-től (szombattól) 2016. november 06-ig tart.
Szünet utáni első tanítási nap:  2016. november 07-én (hétfőn) lesz.

Fogadó délután

Intézményünk 2016. november 9-én, szerdán 1600-1800-ig fogadó délutánt tart. A pedagógusok várják gyermekeik tanulmányi előmenetele és magatartása iránt érdeklődő szülőket. A terembeosztást november 7-én tesszük közre honlapunkon.

Középiskolai beiskolázási tájékoztató

Továbbá értesítjük a 8. évfolyamon tanuló gyermekek Szüleit, hogy a középiskolai beiskolázási tájékoztató időpontja 2016. november 9-én, szerdán 17 órakor kezdődik a 06-os tanteremben.
Szeretettel hívjuk és várjuk a 8. évfolyamos tanulók Szüleit!

Iskolavezetés

Kedves Diákok!

Iskolánk reál munkaközössége 4 fordulós versenyt hirdet számotokra. Az első forduló matematikai feladatok megoldása. A megoldásokat november 18-áig kérjük, adjátok le a matematika tanáraitoknak. Az 50%-nál jobb teljesítményt elérő diákokat fordulónként jeles osztályzattal jutalmazzuk.

A feladatok:

Jó munkát kívánunk!

Tisza-tavi Ökocentrum

Iskolánk reál munkaközössége 2016. október 15-én kirándulást szervezett a Tisza-tavi Ökocentrumba. A főépület felé haladva a parkban már számtalan érdekes látnivalóban volt részünk. Megcsodálhattuk a dánszarvasokat, a pelikánokat, a kormoránokat. Maga a főépület is meglepő, egy felszálló madárhoz hasonlítható.

Programunk első részében először egy 3D–s moziban voltunk. A nádasok között felfedezhettük a film segítségével az érintetlen természet szépségeit, megcsodálhattuk a Tisza-tavi naplemente hangulatát. Ezt követően egy idegen vezető segítségével végig jártuk az akvárium szintet. Különös élményt nyújtott a víz alatti alagút, amelynek falán élvezhettük a cikázó halak látványát, ahol a viza hal hatalmas példányai úsztak a fejünk feleltt. A kisérőnk sok érdekes dolgot mesélt az itt élő halakról, a nappali sötétségben vadászó állatokról, a hüllőkről és a kétéltűekről.  A körpanorámás kilátótoronyból a táj szépségeit csodálhattuk meg.

img_4227v1.jpg

Képgaléria

Nagy érdeklődéssel várták a tanulók a látványetetést. Először a vidrák etetését figyelhettük meg. Később a madarak etetésénél külön élmény volt a gyerekek számára, hogy a kormoránoknak és a pelikánoknak ők adhatták a halat.

A kirándulás végén kipróbálták tanulóink a szárazföldi és a Tutajos-tó vízi játszóteret, valamint a labirintust. Nagyon sok szép élménnyel gazdagodva térünk haza.

Októberi Mária köszöntő

Októberben különös tisztelettel és szeretettel fordulunk Égi Édesanyánk, Mária felé. Ilyenkor az Egyház ősi imádságával, a rózsafüzérrel köszöntjük a Szűzanyát. Ebbe szeretnénk bekapcsolódni - iskolánk tanulói és pedagógusai -, a templomban 2016. október 25-én (kedden) du 1720 órai kezdettel.
Erre az alkalomra és az azt követő szentmisére a családtagokat is nagy szeretettel várjuk.

Sportnap

2016. október 15-én iskolánk sportnapot szervezett az alsó-, felső tagozatos és a gimnáziumi tanulók részére. A cél, minél több sportág megszerettetése, a mozgás öröme, a csapat és az osztályközösség összekovácsolása a Fair-play szellemében.

dsc_9105.jpg dsc_9114.jpg

Képgaléria

A mozgásos feladatokat kiegészítettük olyan filmek vetítésével, amely az egészséges táplálkozásról, az egészség megőrzéséről, védelméről szóltak. A napi program első feladata a „Fut a Bárkányi” volt – ahol minden diák 60 percig futhatott. A szülői munkaközösség tagjai forró teával, szőlőcukorral ösztönözték őket a kitartásra. Az egy óra alatt diákjaink összesen 1253 km-t teljesítettek.

dsc_9121.jpg dsc_9256.jpg

Képgaléria

A sportversenyeket (kézilabda, labdarúgás, ügyességi versenyek, kerékpár ügyességi verseny, dekázás, Cross-fit) úgy állítottuk össze, hogy a tanulók minél több helyszínen részt tudjanak venni.

dsc_9365.jpg dsc_9419.jpg

Képgaléria

Az értékelést, díjazást iskolánk aulájában tartottuk. A megérdemelt jutalmak változatosak voltak: érmek, kupák, gyümölcskosár, gyümölcsitalok, oklevelek.

dsc_9474.jpg dsc_9487.jpg

Képgaléria

Az alsó tagozatos tanulók a futóversenyt a játszótéren bonyolították, ahol korcsoportonként és nemenként az 1-3. helyezett kapott érmet. Azután az 1-2. és a 3-4. évfolyam két különböző színhelyen folytatta a versengést. A csapatversenyeket alsósaink kiegészítették roller-ügyességi versennyel,ahol a diákoknak időre kellett teljesíteniük a kijelölt pályát.

dsc_9173.jpg dsc_9200.jpg

Képgaléria

A gimnazisták most először próbálták ki erejüket a Cross-fit erőnléti versenyszámokban, ami mind a fiúk, mind a lányok körében nagy sikert aratott.

dsc_9183.jpg dsc_9146.jpg

Képgaléria

A kitűzött célt, feladatot megpróbáltuk teljesíteni, úgy érzem sikerrel. Hiszen már a szervezés során megkaptuk a segítséget mind az iskola vezetésétől mind a Szülői Szervezettől, akik mindenben partnerek voltak. Reméljük tavasszal mindezt túl tudjuk szárnyalni.

                                                                                            Kovács Mária
                                                                                               szervező

Kedves Gyerekek!

Útjára indítjuk az idegen nyelvi vetélkedő 1. fordulóját Ferdítő néven. A feladatok között mindenki megtalálja az évfolyamának szánt mondókákat, verseket, ill. dalokat, melyek közül egyet kell választani, és lefordítani. Reméljük, hogy sokan hozzá fogtok a fordításnak és szaktanáraitok sok 5-össel jutalmazzák majd a beérkezett helyes munkákat. Jó ferdítést kívánunk nektek.

Feladatok:

A ferdítések beadásának határideje: 2016. november 07.

Jó munkát és kellemes időtöltést kívánunk!

                                            idegen nyelvi munkaközösség

Szeptember havi étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2016.10.19. /szerda/ 800-1600

Szeptember havi étkezési térítési díj fizetés

  • 2016.10.10. /hétfő/ 800-1600
  • 2016.10.11. /kedd/ 800-1600

Zarándoklat Máriabesnyőre

Október 1-jén iskolánkból 50 diák, szülő és pedagógus indult útnak Máriabesnyőre. A nemzeti kegyhelyünkre való érkezésünkkor András atya fogadta csoportunkat. A kedves szavak és a közös fotózás után megtekintettük az altemplomot, majd megismerkedtünk a zarándokhely történetével. A 11 órakor kezdődő szentmisében közösen imádkoztunk iskolánkért, családjainkért.

img_3921.jpg

Egy rövid szabadprogram és az ebéd után utunk a gödöllői Királyi Kastélyba vezetett. Körbejártuk hazánk egyik legnagyobb és legszebb barokk kastélyát, melynek során az itt kiállított eszközök és személyes tárgyak által bepillantást nyerhettünk a királyi család mindennapjaiba. A látogatás végén alkalmunk volt megtekinteni a kastély parkját, ami a csodálatos őszi időben különösen szép élményt nyújtott.

img_4031.jpg

A gyermekek izgatottan várták a kirándulás következő állomását, a veresegyházi Medveotthont. Sétánk során örömmel fedeztük fel a bozótból előbújó állatokat: barnamedvéket, mosómedvéket, farkasokat és rénszarvasokat. Az út során a nebulók boldogan örökítették meg az izgalmas pillanatokat. A bátrabb vállalkozók a farmot több méter magasból a macilift segítségével is megtekintették. Ez idő alatt mások inkább a játszótér által kínált szórakozási, mozgási lehetőségeket választották. A nyárvégi melegben felfrissülést nyújtott a közös fagyizás, ami után már hazafelé vettük utunkat.

img_4044.jpg

Megérkezésünkkor - gyermekek és felnőttek - Szent Ferenc szavaival adtunk hálát az eltelt nap gazdag és tartalmas ajándékaiért.