Choď na obsah Choď na menu
 


2017. január

a-hazassag-hete.jpg

Verőfényes napsütésben az Alacsony-Tátrában

Felhőtlen kikapcsolódásban volt része intézményünk tanulóinak és pedagógusainak 2017. január 23-a és 27-e között a szlovákiai Tále Sícentrumban. Valószínűleg az idei síszezon egyik legjobb hetét sikerült kifognunk. Verőfényes napsütésben, ideális, fagypont alatti hőmérsékleten síelhettünk a kifogástalanul karbantartott pályákon. A mozdulatok, ívek tökéletesítését Pesák Tamás tanár úr oktatása segítette.

img_20170125_141121vh.jpg

Képgaléria

Aki elfáradt az a Skodolában, vagy a pályákra tekintő nyugágyakon pihenhette ki a lábait átjáró izomlázat. Igazi fizikai megpróbáltatás, ugyanakkor felejthetetlen sportélmény volt ez az ötnapos sítábor, amely a külhoni fiatalokkal való megismerkedésre is alkalmat adott. Estéinket közös biliárdozással, kártyázással, beszélgetéssel, énekléssel töltöttük el. Reméljük a jövő évi síszezonban is hasonló élményben lesz részük tanulóinknak.

szuloi-ertekezlet-2017.feb..png

Diákjaink szereplése a Magyar Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a szécsényi művelődési központban XXVI. alkalommal megrendezett nemzetközi versmondó- és népdaléneklő versenyen 26 tanuló képviselte iskolánkat. Elért eredményeik megtekinthetők iskolánk honlapján. Gratulálunk a résztvevőknek, köszönjük a pedagógusok felkészítő munkáját, a szülők támogatását.

img_20170121_101420v2.jpg

Educatio 2017 Kiállítás

2017. január 19-re a Budapesten megrendezett Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra szerveztünk tanulmányi kirándulást osztályunk tanulói számára a 10. és 11. évfolyamokon.

Célunk elsősorban a már körvonalazódó továbbtanulási területek bővebb megismerése a 11. évfolyamosok körében, illetve a még döntés előtt álló 10. évfolyamosok tájékozódása a felsőoktatási rendszerről. Bíztunk benne, hogy ez a program nagymértékben segítheti diákjainkat a fakultáció választásban, illetve a már választott emelt szintű érettségi előkészítő hatékonyságának növelésében.

Diákjainknak lehetőségük volt az érdeklődési területüknek megfelelő számos felsőoktatási intézmény működésébe betekinteni, megismerni a követelményeket, beszélgetni az ott tanuló diákokkal és az általános felvételi eljárásban bekövetkező változásokról is széleskörű tájékoztatásban részesültek.

A felsőoktatási intézmények sok érdekes feladattal, kisebb-nagyobb ajándékokkal várták a kiállítás látogatóit, ezzel is népszerűsítve saját iskolájukat. Tanulóink is szívesen részt vettek a memóriajátékban, célba dobásban, különféle kérdőívek, regisztrációk kitöltésében.

educatio2017.jpg

A kiállításon látottakat az osztályfőnöki órákon, otthon a szülőkkel, illetve a szülői értekezleteken fogjuk elemezni, a tapasztalatokat közösen megbeszélni, hozzásegítve diákjainkat a sikeresebb döntéshozatalhoz.

A standok körbejárásában, a rengeteg információáradat befogadásában mindannyian kellőképpen elfáradtunk a nap végére.

Tapasztalataink alapján javasoljuk a jövőbeni 10. és 11. évfolyamoknak, hogy ők is éljenek ezzel a lehetőséggel, mert a középiskolai diákévek mindennapi nehézségeiben üde színfoltot jelentett, hogy saját maguk térképezhették föl a felsőoktatási hallgatók életét.

 Ráczné Rankasz Zsuzsanna és Szabó Ferencné
osztályfőnökök

Diák Olimpia, Játékos sportverseny

Iskolánk alsó tagozatos tanulói a Szécsényben rendezett körzeti versenyen sikeresen szerepeltek és továbbjutottak a megyei döntőbe. A körzetek győztesei 10 versenyszámban mérték össze ügyességüket. A sportszerű, fegyelmezett versenyzés, a győzni akarás meghozta az eredményt; továbbjutottunk a területi döntőre, ahol 4 megye győztesei versenyeznek. Diákjaink hangos „Bárkányi”-s kiállítással ünnepeltek.

Versenyzésünket végig nézte Stayer László polgármester úr is, aki édességgel köszönte meg a nagyszerű eredményt.

Még több gyakorlással és hibáink kijavításával készülünk az újabb megmérettetésre.

Versenyen részt vevő diákok névsora megtekinthető az eredmények menüpontban.

Kovács Mária
testnevelő tanár

„CSÉN­-es” órák a Bárkányiban

A tavalyi tanévben több nevelő vett részt a „Boldogabb családokért” családi életre nevelés (CSÉN) iskolai program keretein belül szervezett továbbképzésen. A program szakmai felelőse Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes, aki két társával együtt rendszeres mentorálással, óralátogatással segíti munkánkat.

dsc_3409vjh.jpg

Képgaléria

Az idei tanévtől mi is bevezettük a család-órákat. A foglalkozások heti rendszerességgel, két nevelő vezetésével, a 3. és 7. évfolyamon zajlanak. A megszokott tanórai kereteken túllépve, sokrétű és játékos módszereket alkalmazva, különböző témaköröket érintve igyekszünk tanulóinkat felkészíteni a családi életre. A foglalkozások oldott hangulata és jó légköre lehetőséget biztosít az őszinte véleményalkotásra. A tantárgy sikerének kulcsa a pedagógus és az osztály összehangolódása, szituációs játékok, helyzetgyakorlatok segítségével.

dsc_3337vjh.jpg

Képgaléria

A megszerzett információk birtokában önálló, felelősségteljes, érett személyiséggé válhatnak tanítványaink. A gyerekek körében kedveltek a „CSÉN-es” órák, melyet az eddigi szülői visszajelzések is megerősítenek.

Ásványkiállítás iskolánkban

Január harmadik hetében az esztergomi Geoda Interaktív Ásvány- és Őslénykiállítás munkatársai jártak iskolánkban. Szenkovics Edina vezetésével minden osztályunk rendhagyó, interaktív előadáson vett részt. Az órák témái a természettudományos tantárgyak tananyagaihoz igazodtak tanulóink életkorának figyelembe vételével. Gyermekeink sok érdekességet tudtak meg a Föld és az ásványok kialakulásáról, ipari és háztartási felhasználásáról, valamint az ősmaradványok fejlődéséről.

dsc_3465h.jpg

Képgaléria

Az elhangzottakat érdekesebbé tette, hogy az elhozott ásványokat, kőzeteket diákjaink megérinthették, kezükbe foghatták. A megtekintett ásványokról tanulóink és minden kedves érdeklődő bővebb információkat és újabb érdekességeket tudhat meg a kiállítók honlapjáról ( www.geoda.hu )

Az előadássorozatot korosztályonként más témákkal a következő tanévben is folytatjuk.

December havi étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2017.01.19. /csütörtök/ 800-1600

December havi étkezési térítési díj fizetés

  • 2017.01.10. /kedd/ 800-1600
  • 2017.01.11. /szerda/ 800-1600