Choď na obsah Choď na menu
 


2017. június

Nyári napközis tábor

A nyári szünet beköszöntével iskolánk alsó tagozatos tanulói - mintegy 116 fő – Erzsébet táborban tölthette el tartalmasan a szünidő egy részét. A 2017. június 26-30. között megrendezésre kerülő napközis tábor gazdag programkínálatával elvarázsolta a gyermekeket, felnőtteket egyaránt. 

001.jpg

Képgaléria

A különféle foglalkozások egy-egy téma köré csoportosultak, melyekben a gyermekek változatos programokkal ismerkedtek meg. 
A táborban látogatást tettek az OMSZ tagjai és a Cserhát Különleges Mentők is, akik kutyás bemutatójukkal, alpintechnikai sportfoglalkozásukkal gazdagították a tábori eseményeket.

424.jpg 340.jpg

063.jpg 071.jpg

Képgaléria

A Baranta Egyesület ostoros bemutatója nem csak a fiúk körében aratott sikert.

 196.jpg

Képgaléria

A Palóc Néptáncegyüttes tagjai, a Csalogató Együttes, Izolda népi játékai mind-mind közös táncra, játékra invitálták a gyerekeket.

215.jpg 214.jpg

251.jpg 258.jpg

181.jpg 185.jpg

Képgaléria

Talpai Zsanett kézműves foglalkozás keretében tanította meg, hogyan is lehet agyagból edényt készíteni.

122.jpg 097.jpg

Képgaléria

A tanító nénik segítségével akadályversenyeken, sportversenyeken mérethették meg magukat,  majd pihenésképpen a tábori zászló elkészítésével szorgoskodtak a táborozó diákok. 

026.jpg 031.jpg

Képgaléria

Várkerti túra alkalmával Hasznosi Márk mutatta be a Várkert növény és állatvilágát, melyet „fejtörő játék” követett a kellemes környezetben.
Az egészséges életmód köré fonódva interaktív kiállítás és közös uzsonna keretében kaptak hasznos tanácsokat Oláh Gergely mesterszakácstól.

139.jpg 145.jpg

Képgaléria

A tábor zárásaként a gyermekek az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területre tettek látogatást, ahonnan élményekkel gazdagodva tértek haza.

270.jpg 272.jpg

299.jpg

Képgaléria

Szécsény, 2017. június 30.

Ballagás 2017.

Iskolánkban a - középiskolai ballagás után - a nyolcadikos tanulók is búcsút vettek általános iskolai tanulmányaiktól. Június 16-án délután 16 órakor érkezett el a várva várt nap. A két osztályfőnök – Kiss Eszter és Kiss Zoltán – felvezetésével a tanulók körbejárták iskolájukat, emlékezve az együtt töltött évekre.

ballagas00086.jpg ballagas00145.jpg

Képgaléria

A ballagók rövid irodalmi műsorral kedveskedtek tanáraiknak, szüleiknek és társaiknak, majd a már hagyománnyá vált lufieregetés tette emlékezetessé ezt a szép napot.

ballagas-2017.jpg

Képgaléria

Tanulóink több mint fele iskolánkba kérte felvételét a gimnáziumi osztályba. Bízunk abban, hogy döntésükkel, jó tanulmányi eredményükkel és keresztény lelkiségük megőrzésével tovább öregbítik iskolánk jó hírnevét.

Kissné Csépe Éva

Tanév végi Sportnap a Bárkányiban

Intézményünk immár hagyományosan a tanév utolsó hetében rendezte meg tavaszi Sportnapját. Az idei tanévben is külön szerveztünk feladatokat az 1-2., a 3-4. évfolyamnak valamint a felsős és gimnazista tanulóinknak. A Sportnapunkat kiállítás megnyitóval kezdtük, most először hívtunk vendéget Jusztin Ferenc atléta személyében, aki a megszerzett érmei, serlegei, díjai bemutatása mellett életútjáról, eredményeiről, élményeiről mesélt diákjainknak.

dsc_0665.jpg dsc_0693.jpg

Képgaléria

Ezt követően iskolánk sportnapi műsora következett, tizenkét fellépő csoport, tornagyakorlatainak, táncbemutatóinak előadásában.

dsc_0781.jpg dsc_0980.jpg

Képgaléria

A műsor után váltak szét a korosztályok a különböző színhelyekre. Alsó tagozatos tanulóink akadályversenyeken, rollerversenyen, célba dobó, rúgó versenyen, csoki és lekváros kenyérevő versenyen vehettek részt. A felsőseink számára egyénileg teljesíthető sportfeladatokat szerveztünk, amelyben volt akadálypálya, rollerpálya, távolugrás gumicsizmában, traktorkerék görgetés, asztalitenisz, íjászat, súlylökés, labdás ügyesség és lábtenisz.

dsc_1819.jpg dsc_1277.jpg

Képgaléria

Az állomások teljesítése után a gyerekek petákokat kaptak, amit különféle gyümölcsökre, üdítő italokra és egyéb finomságokra válthattak be. A lebonyolításban nagy segítséget kaptunk a Szülői Szervezet anyukáitól, amit ez úton is köszönünk. Tanulóink kellemesen elfáradva, rengeteg élménnyel gazdagodva fejezték be a napot.

dsc_1240.jpg dsc_1253.jpg

Képgaléria

A sportnapi műsor fellépőinek sikere, színvonalas produkciója arra ösztönzött bennünket, hogy bemutatójukat a szülőknek is előadjuk. A teltházas sportgála előadására 2017. június 21-én került sor a művelődési ház színháztermében.

sportgala.jpg

Ezúton gratulálunk a 150 fellépő diákunknak és felkészítőiknek az egy órás színvonalas műsorhoz.

Borda Tamás

Tisztelt Szülők!

Rövid emlékeztető tájékoztatás a nyári Napközi Erzsébet-táborba jelentkezett tanulóknak és szüleiknek.

A tábor időpontja: 2017. június 26-30. között szervezzük meg.

Gyülekező: 730 – 800 között.

foglalkozásokat 8-16 óra között szervezzük.

A tanulók számára minden nap négyszeri étkezést biztosítunk (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna).

Kérjük, hogy a gyermekek sportos öltözékben érkezzenek (edzőcipő, tesicipő) – különös

tekintettel a tervezett kirándulásra: Ipolytarnóc.

Az iskolában zajló programok – kézműves foglalkozások, játékok – kényelmesebbé tételéhez

váltócipőt is javaslunk.

A tervezett program röviden:

napkozis-tabor-2017.png

Felhívjuk a Szülők figyelmét, hogy a tanuló minden nap  800 óráig érkezzen meg az iskolába

a tervezett program zavartalan lebonyolítása érdekében.

Minden résztvevőt szeretettel várunk!

A tanító nénik

HATÁRTALANUL 2017

Az idén májusban a 7. évfolyam közös osztálykiránduláson vett részt a Felvidéken a HATÁRTALANUL pályázat keretein belül. Témaórák és sok felkészülés előzte meg a kirándulást, de mi nagy izgalommal vártuk már az indulást. Csütörtök reggel mindenki nagy örömmel szállt fel a buszra, és kezdetét vette a „nagy kaland”. A négy nap alatt sok időnket töltöttük a buszon utazással, de mi ezt nem bántuk, hiszen rengeteget nevettünk, beszélgettünk és énekeltünk. Nagyon sok érdekes helyre eljutottunk. Bejártuk többek között a pozsonyi várat és Besztercebányát, valamint találkozhattunk a galántai iskolásokkal. A kirándulást követő témanapunknak is nagy sikere volt iskolánkban. Minden osztály aktívan részt vett a játékos feladatokban. A napot közös énekkel és tánccal zártuk.

Kiss Gréta  7.B

Kedves Szülők, Nagyszülők!

Iskolánk sportnapi gálájának sikere, arra ösztönzött bennünket, hogy műsorunkat a szülőknek, vendégeinknek is előadjuk. Reméljük, hogy minél több szülő számára tudunk egy kellemes estét nyújtani.

A főpróbát 2017. június 21-én 16 órakor tartjuk, az előadást ezt követően 18 órai kezdettel. Kérjük, hogy a fellépők 16 órára a Művelődési Házba jöjjenek. Segítségüket köszönjük!

Bízunk benne, hogy jelenlétükkel minél többen megtisztelnek bennünket, a fellépő gyerekeket!

Tisztelettel:

 a szervezők

gyermek-rajztabor-benczurfalva_2017.jpg

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket az év végi eseményekről az alsó tagozaton:

Június 13-án, kedden viszik haza a tanulók táskájukat és egyéb felszereléseiket az iskolából.

Június 14-én, szerdán Sportnapot tartunk, melyhez kérjük, hogy kényelmes sportos öltözetben és Bárkányis egyenpólóban jöjjenek a gyermekek.

Ebéd után 1230 -kor mennek haza a tanulók. Szükség esetén ügyeletet 16 óráig biztosítunk, melyre igényüket az osztályfőnökök felé jelezzék.

Június 15-én, csütörtökön délelőtt a diákok ünnepi hálaadó szentmisén, Te Deum-on vesznek részt a templomban, ezért ünneplő öltözet szükséges.

Ebéd után 1230 - kor ér véget az utolsó tanítási nap.

Június 22-én, csütörtökön 17 órakor az aulában tartjuk a tanévzáró ünnepélyt. Megjelenés ünneplő öltözetben (fehér ing/blúz, sötét nadrág/szoknya, nyakkendő).

A napközis táborba jelentkezőket június 26-án, hétfőn 8 órára várjuk a meghirdetett nyári táborba. Részletesebb felvilágosítást a nyári táborral és a 2017/2018-as tanév kezdésével kapcsolatban a www.barkanyisuli.eoldal.hu honlapon olvashatnak.

Tanulóinknak kellemes pihenést és feltöltődést kívánunk a nyári szünetre!

Tisztelettel:

Iskolavezetés

Június havi étkezési térítési díj fizetés

  • 2017.06.14. /szerda/ 800-1600
  • 2017.06.15. /csütörtök/ 800-1600

Május havi étkezési térítési díj fizetés

  • 2017.06.08. /csütörtök/ 800-1600
  • 2017.06.09. /péntek/ 800-1600