Choď na obsah Choď na menu
 


2017. május

Gyermeknap a Bárkányiban

2017. május 26-án, pénteken a Szülői Szervezet tagjai gyermeknapi programot szerveztek iskolánk diákjainak. A program megvalósulását pedagógusaink segítették, a szülők által felkért segítők sokszínű feladatokkal, játékos, vidám foglalkozásokkal várták a diákokat.

p1090213.jpg p1090217.jpg

Képgaléria

Az alsósok és a felső tagozat ötödik és hatodik évfolyamát a Várkertbe hívták a szervezők. Itt különböző állomások teljesítését követően közös és fakultatív játékra invitálták a résztvevőket. Lehetőség volt testfestésre, a rendőr-és tűzoltóautó közelebbi megtekintésére, valamint egy igen színvonalas múzeumpedagógiai programon való részvételre is. Ez utóbbi maradandó emléket hagyott a tanulókban, hiszen Hasznosi Márk rövid természettudományos előadását követően Majcher Tamás segítségével kipróbálhatták a régészkedés módszereit, illetve betekintést nyerhettek a cseréprestaurálás fortélyaiba.

p1090243.jpg p1090255.jpg

Képgaléria

Hetedikes, nyolcadikos és gimnazista diákjaink a Ligetben töltötték a napot.

p1090318.jpg p1090383.jpg

Képgaléria

A főzőversenyen mindenki megmutathatta szakácstehetségét. Nagy sikert aratott az „élő csocsó” és a „dobozvár bombázás”, hiszen ezekben a feladatokban bizonyíthatták tehetségüket növendékeink.

img_6169.jpg 

Képgaléria

Összességében elmondható, hogy gyermeknapi programunk kiválóan sikerült, amit nemcsak a szép időnek, hanem az igényesen megtervezett és lebonyolított programnak is köszönhetünk. Hálás köszönet a szervezésért a Szülői Szervezet vezetőjének és tagjainak, valamint minden segítőnek.

Két óra kerékpártúra

kerekpartura.gif

Az iskolai Diákönkormányzat (DÖK) a testnevelő tanárokkal együttműködve az idén tavasszal ismét megszervezte a hagyománnyá vált biciklitúrát. 2017. május 19-én, pénteken elindult a vállalkozó kedvű csapat, hogy tegyünk egy körutat, az új kerékpárút – Ipoly-gát, Pösténypuszta, Ludányhalászi majd Benczúrfalva érintésével, vissza a főúton Szécsénybe. 

Közben megkerültük a szécsényi sóderbánya-tavat és felmásztunk a kilátóba, megpihentünk, frissítettünk Pöstényben a Katalin hídnál és közben köveket dobáltunk az Ipoly-folyóba, Benczúrfalván megtekintettük a kúriát, melynek udvarán meghallgattuk Zoli bácsi érdekes előadását a kastély történetéről és Benczúr Gyula életéről. Reméljük, ezek az élmények emlékezetesek maradnak.

Ismét bebizonyítottuk, hogy nem kell 100 kilométereket tekerni, elég, ha közelre megyünk és együtt vagyunk.

Végzős diákjainktól búcsúztunk

Május 5-én ismét ünnepi díszbe öltözött iskolánk, melyet ezúton is köszönünk Heizerné Zsuzsinak. A 16 órakor kezdődő ballagáson köszöntünk el végzős, középiskolás diákjainktól. A rendezvény a hagyományos vonulással vette kezdetét, melyben a maturandusok évtizedes és modern zenére vonulva vettek búcsút az alma matertől, diáktársaiktól.

Az ünnepi műsor, a ballagó diákok irodalmi összeállításával kezdődött. Ezt követték a búcsúbeszédek. Az érettségi előtt állók elköszönő gondolatait Hódosi Éva tolmácsolta a közönség felé, majd Mócsány Judit búcsúzott az iskolatársak nevében. Az igazgatói beszéd méltató szavai után került sor a tanulmányi eredményekben és közösségi munkában kiemelkedő tanulók jutalmazására. Elismerő oklevélben Deák Zsolt, Petrovics János és Varga Bence részesült. Az ünnepség második részében, a plébánia képviseletében Loránd testvér köszöntötte a ballagókat, akik liturgikus keretek között, könyörgéseikben köszönték meg tudásbeli gyarapodásukat, szüleik támogatását és tanáraik fáradtságos munkáját. A műsor a hagyományos léggömberegetéssel ért véget, mellyel a tanulók jelképesen is kifejezték elszakadásukat iskolájuktól.

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. május 26-án, pénteken a Szülői Szervezet rendezésében Gyermeknapot tartunk a Várkertben. Kérjük, hogy ennek megfelelően túra öltözetben, zárt sportcipőben és a „Bárkányis” egyenpólóban jöjjenek a gyermekek az iskolába. Délelőtt a programok szabadtéren, mozgásos tevékenyégekkel zajlanak, ezért innivalót ennek megfelelően hozzanak magukkal.

Ebéd után 13:30-kor mennek haza az alsó tagozatos tanulók az iskolából.

Szükség esetén 16:30-ig ügyeletet biztosítunk, kérjük, hogy igény esetén jelezzék az osztályfőnök felé.

Rossz idő esetén tanítás lesz ezen a napon.

Iskolavezetés

Április havi étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2017.05.17. /szerda/ 800-1600

Április havi étkezési térítési díj fizetés

  • 2017.05.10. /szerda/ 800-1600
  • 2017.05.11. /csütörtök/ 800-1600

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy 2017. május 11-én (csütörtökön) a középiskolásoknak a 9 - 11. évfolyamon érettségi szünetet tartunk.

Az általános iskolás tanulók normál tanítási rend szerint jönnek iskolába.

Iskolavezetés

Kedves Édesanyák, Nagymamák!

Meghívjuk Önöket a 2017. május 9-én, kedden 19 órakor kezdődő szentmisére és az azt követő Mária köszöntőre. Mindenkit szeretettel várunk!

Tisztelt Szülők!

Továbbá értesítjük Önöket arról, hogy 2017. május 5-én, pénteken a középiskolai ballagási készületek miatt a 6. óra után, azaz 13:45-kor mennek haza alsó tagozatos tanulóik az iskolából.

Megértésüket köszönjük!

Iskolavezetés