Choď na obsah Choď na menu
 


2018. december

December havi étkezési térítési díj fizetés

2019.01.10. /csütörtök/ 800-1600
2019.01.11. /péntek/ 8
00-1600

SZAVAZZATOK ISKOLÁNKRA!!!!

Az alábbi linkre kattintva tudjátok ezt megtenni, amelyik iskola a legtöbb like-ot gyűjti, az egy értékes kirándulást nyerhet!
KÉRÜNK SZAVAZZ!!!!!!

https://www.facebook.com/454831511366554/photos/?tab=album&album_id=1052700488246317

November havi étkezési térítési pótdíj fizetés

2018.12.17. /hétfő/ 800-1600

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy 2018. december 15-én, szombaton a pedagógusok lelki napon vesznek részt, ezért a tanulók részére tanítás nem lesz.

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket a december 20-án, csütörtökön 1615-kor kezdődő karácsonyi műsorra. Közreműködik az iskola második évfolyama, valamint énekkara.

Értesítjük arról, hogy tanulóink részére a karácsonyi ünnepség december 21-én, pénteken 11 órától lesz, melyre kérjük, hogy ünneplő öltözetben jöjjenek a gyermekek az iskolába.

karacsonyiharang.jpg

Ezen a napon a tanulók ebéd után 1215-kor mennek haza az iskolából.
 
Téli szünet ideje:

2018. december 22 - 2019. január 2.

Szünet utáni első tanítási nap:

2019. január 3. (csütörtök)

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk:   

Iskolavezetés

Erzsébet-karácsony az Arénában

Iskolánk 47 tanulójával egy nyertes pályázat keretein belül lehetőséget kaptunk ellátogatni a Családok éve 2018. évi zárókoncertjére.

A viszontagságos időjárás ellenére nagy várakozással indultunk a rendezvényre, ahol a jegyek és az ajándékcsomagok átvételét követően arcfestéssel, mutatványokkal kedveskedtek a szervezők.

Rövid várakozás után egy hostess kíséretében elfoglaltuk helyeinket a Papp László Budapest Sportaréna nézőterén. A koncert kezdetéig kamarazenekar műsora adta meg az ünnepi hangulatot.

A program ünnepi köszöntőkkel kezdődött, folytatásként pedig komoly- és könnyűzenei előadásokat tekintettünk meg híres előadóművész–családok tolmácsolásában.

 

KÉPGALÉRIA

A két műsorvezető műsorszámok közti játékos átkötése fokozta a hangulatot, majd az Eötvös Cirkusz legfiatalabb tagjainak légtornász bemutatója aratta a legnagyobb sikert diákjaink körében.

A finálé a Cantemus Kóruscsalád és a koncerten közreműködő valamennyi zenész család és a több ezres közönség részvételével valósult meg.

Az Arénában szerzett élmények és az együtt töltött idő segítette a ráhangolódást a közelgő ünnepekre.

Christmas time

Az idegennyelvi munkaközösség december 13-án rendezte meg már hagyományosnak tekinthető karácsonyi vetélkedőjét. A program nagy népszerűségnek örvend, idén az 5-12. évfolyam diákjai közül közel 140 tanuló töltött együtt egy jókedvű délutánt.

Négyfős csapatok bizonyíthatták rátermettségüket többek között a díszcsomagolásukkal és énekhangjukkal, ezzel sok vidám percet szerezve egymásnak és természetesen maguknak is.

 

KÉPGALÉRIA

A vetélkedő végén a legjobb csapatok angol nyelvű könyvjutalmakban részesültek, de egy tanuló sem távozott üres kézzel. Bízunk benne, hogy a játékos kedv jövőre is megmarad, amikor új feladatok elé nézhetnek ismét a bárkányi lelkes diákcsapatai.

Mindemellett a munkaközösség tagjai a kisebbekre is gondoltak. A 4. évfolyam tanulói sem maradtak ki a karácsonyi készülődésből.

Ők karácsonyi díszeket készíthettek, melyekkel az iskola galériáját díszítettük. Jutalmul ők is angol nyelvű könyveket és egy kis édességet kaptak.

idegennyelvi munkaközösség

Korlátok között

2018. december 12-én előítéletes gondolkodást csökkentő anti-diszkriminációs foglalkozást tartott iskolánk tanulóinak Szabó Péter Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársa. Interaktív módon, különféle eszközök használatával érzékenyítette a résztvevőket, hogy milyen fogyatékossággal élni.

A tanulók játékos formában tapasztalhatták meg a látássérültek, mozgáskorlátozottak életét. Szerepjátékokban jelenítettek meg időst, drogost és vakot. A szerepek megéléséhez eszközöket kaptak. Időskori és drog hatása alatt álló látását szimuláló szemüvegeket, vakbotot.

 

KÉPGALÉRIA

Kijelölt útvonalon közlekedve kellett feladatokat elvégezniük: labdákat felszedni, elhelyezni, bójákat kerülgetni. Kerekesszékben ülve átélhették milyen érzés mozgáskorlátozottként közlekedni.

A tanulók kifejtették, hogy nem is gondolták mennyire nehéz sérültként ilyen egyszerű feladatokat megoldani, és mennyire könnyebb úgy végrehajtani, hogy volt, aki segített nekik.

Csillagot láttunk…

2018. december 11-én délután ismét izgalmas programmal várták iskolánk alsós tagozatos tanulóit a Művelődési Ház szervezői. A helyi Paramisi Társulat Csillagot láttunk! címet viselő ünnepváró műsorát tekinthettük meg.

  Igazi közösségi élményben lehetett részünk, ezen a dalokkal átszőtt, hangszerekkel színezett előadáson, melynek különlegességét interaktivitása adta. A kisiskolás nézők soraiból bőven akadt lelkes jelentkező. A műsor során az előadók végig számíthattak a gyerekek aktív közreműködésére, fantáziájára. A kicsik és a kicsit nagyobbak is szívesen énekeltek és játszottak együtt az előadás szereplőivel.

  A régi hagyományokat idézve „boszorkánylesre” indulhattak kicsik és nagyok egyaránt az „éjféli misén”, miután mindenki nagy gonddal „elkészítette” a maga lucaszékét. A lucázás hagyományából is ízelítőt kaptunk, ha az elhangzott kívánságok fele teljesül, nekünk már az is bőven elég lesz.

   A bábtáncoltató betlehemezés során Jancsika alakját hamar a szívükbe zárták a gyerekek. A pásztorok szóváltásának, ébresztgetésének, az öreg hívogatásának humoros hangvétele megnevettette a tanulókat.

  

A pásztorjáték során a diákokra bízott bábok és szerepek révén egyre jobban bevonódtak a történésekbe, kellő komolysággal és átéléssel idézték fel együtt a közel kétezer éve történt eseményeket. A gyerekek lelkes jelenléte, az előadóművészek közvetlen, szeretetteljes játéka által valódi karácsonyi ajándékot kaptunk: átélhettük Krisztus születésének misztériumát.

                                                                                     Csókási Csabáné

Szalagavatós ünnepség a Bárkányiban

2018. december 8-án került sor a művelődési házban a végzősök hagyományos szalagavató ünnepségére. Az ünnepi rész verses összeállítását Petrovics Anna újszerű beszéde követte, aki naplószerűen idézte fel az osztály fontosnak vélt eseményeit. Megköszönte a szülők és nevelők munkáját, türelmét, támogatását. Szenográdi Tamás igazgató úr idén is személyre szabott gondolatokkal jellemezte a végzős tanulókat . Az ünnepi rész egy újabb verses blokk zárta a végzősök előadásában.

A szünetet követően a hagyományos nyitókeringővel folytatódott a műsor, ami nagy sikert aratott a nézők körében. A vidám részből ezúttal sem maradtak ki a gyermekkori és jelenlegi fényképek diasorozata, az elmúlt három és fél év legvidámabb, legviccesebb és legemlékezetesebb fotóinak összeállítása.

KÉPGALÉRIA

A műsorra még egy alkalmi zenekar is összeállt a végzős osztály fiúiból, akik saját dalukkal szórakoztatták a vendégeket. Színpadi jelenet időutazásában élvezhettük elmúlt ötven év slágereit és meghallgattuk a fiúk rímekbe szedett iskolaértékelését is.  Nagy sikert aratott a várt tanárparódia és a műsor befejezéseként közösen elénekelt dal is.

Ezt követően az iskolában folytatódott az ünneplés, ahol a szülők ismét megcsodálhatták gyermekeik szalagavatós keringőjét. A felavatott diákokat és szüleiket Ludányiné Bella Szilvia igazgató helyettes köszöntötte, majd a tanulók egy-egy szál rózsával fejezték ki hálájukat szüleiknek. A koccintás és a vacsora után jó hangulatban, élőzenével kísérve mulattak diákok-szülők és tanárok közösen.

Ráczné Rankasz Zsuzsanna

Édes nap a Bárkányiban

Szent Ambrus a méhészek védőszentje. Neve napján december 7-én az Országos Magyar Méhész Egyesület (OMME) „Legyen minden nap mézes nap” mézfogyasztást növelő kampányának keretén belül láttuk vendégül a palócföldi méhészeket. A rendezvényen iskolánk alsó tagozatos tanulói vettek részt, mintegy 200-an.

„Palócország” méhészei 11 évvel ezelőtt alakították meg a Palóctáj Mézlovagrendet és azóta népszerűsítik a különböző okta­tási-nevelési és szociális intézményekben és idegen­forgalmi eseményeken a gyermekek és felnőttek körében a méhészeti termékek egészséges táplálkozásban betöltött kiemelkedő szerepét, és a méhészek  környezetünk védő, óvó tevékenységét - mondta Diósi László a lovagrend elnöke a rendezvényt megnyitó köszöntőjében. Az eseményen rész vett Bross Péter az OMME elnöke is, aki a méztermelés gazdaságunkban betöltött jelentőségéről és az OMME működéséről beszélt. A mézlovagok körében köszönthettük, üde színfoltként Gondon Dórát a mézkirálynő udvarhölgyét is, aki az udvarhölgyek és a királynő szerepét mutatta be.

 

KÉPGALÉRIA

Vendégeinknek a 3. évfolyam tanulói kedveskedtek egy zenés méhes-mézes történettel, melyben a táncos méhek mellett a falánk medvék is megjelentek. A műsorban valamennyi harmadikos tanulónk aktívan vett részt. Voltak, akik énekeltek, mások táncoltak vagy szereplőként jelentek meg.

A műsort követően egy filmvetítésre került sor. A gyermekek megtudhatták hogyan készül a méz és hogy a méhek nélkül milyen „sötét” jövő köszöntene ránk.

 

Természetesen mézet népszerűsíteni kóstolás nélkül igen nehéz. Iskolánkban eddig is került sor mézes reggelik megszervezésére Várszögi Balázs méhész felajánlásával. Most más módon lehetett kóstolni. A rendezvény végén minden tanulónk egy üveg mézet kapott ajándékba a Palóctáj Mézlovagrend adományaként, melyet ezúttal is köszönünk kedves vendégeinknek a palócföldi méhészeknek.

Szenográdi Tamás

Christmas-time

Iskolánk idegennyelvi munkaközösségének manói idén is nagy örömmel szervezik meg karácsonyváró vetélkedőjüket. A vetélkedő időpontja december 13. csütörtök délután 2 óra. 4 fős csapatok jelentkezését várják december 4-ig. További információért keressétek a kihelyezett plakátot és a manókat. Jelentkezzetek minél többen, mindenkit szeretettel várnak.

christmas-time-2018.jpg

 

November havi étkezési térítési díj fizetés

  • 2018.12.10. /hétfő/ 800-1600
  • 2018.12.11. /kedd/ 800-1600