Choď na obsah Choď na menu
 


2018. január

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy 2018. február 2-án, pénteken a félévi értekezlet miatt 13 óra 30 perckor mennek haza a tanulók az iskolából.

Szükség esetén 16 óráig ügyeletet biztosítunk, melyet igény esetén kérjük, hogy jelezzen az osztályfőnök felé.

2018. február 5-től 8-ig lesznek a félévi szülőértekezletek, amelynek pontos időpontjáról az osztályfőnökök értesítik a szülőket.

 A farsangi bál ideje 2018. február 9. péntek 1400-1800, melyre szeretettel várjuk a tisztelt Szülőket.

Iskolavezetés

„Az én városom: Szécsény”

Az ötödik évfolyamosok hon- és népismeretre készített munkáit tekinthetik meg az érdeklődők az iskola épületének első emeletén.

A diákoknak otthoni projektmunka keretében kellett lakóhelyüket bemutatni. A feladat megvalósítását igen sokszínűen oldották meg a tanulók: PPT-bemutatókat, többrészből álló kvízfeladatokat tartalmazó gyűjteményt, ismeretterjesztő plakátokat, albumokat készítettek, illetve rengeteg képet gyűjtöttek Szécsényről és a várost környező tájról. A közeli falvakból bejáró ötödikesek is aprólékos munkákban mutatták be településüket.

az-en-varosom-1.jpg

Képgaléria

A kiállítás érdekes látnivalóként szolgál az órák közti szünetüket töltő diákoknak, és mindenkinek, aki kíváncsi városunk leghíresebb épületeire és történelmére.

Somoskői Beáta

Rendhagyó természettudományi órák iskolánkban

Január utolsó hetében az esztergomi Geoda Interaktív Ásvány- és Őslénykiállítás munkatársai jártak iskolánkban. Szenkovics Edina vezetésével minden osztályunk rendhagyó, interaktív előadáson vett részt. Az órák témái a természettudományos tantárgyak tananyagaihoz igazodtak tanulóink életkorának figyelembe vételével. Gyermekeink sok érdekességet tudtak meg a Föld és az ásványok kialakulásáról, ipari és háztartási felhasználásáról, valamint az ősmaradványok fejlődéséről.

dsc_9524.jpg dsc_9552.jpg

Képgaléria

Az elhangzottakat érdekesebbé tette, hogy az elhozott ásványokat, kőzeteket diákjaink megérinthették, kezükbe foghatták. A megtekintett ásványokról tanulóink és minden kedves érdeklődő bővebb információkat és újabb érdekességeket tudhat meg a kiállítók honlapjáról ( www.geoda.hu )

dsc_9409.jpg dsc_9564.jpg

Képgaléria

Az előadássorozatot korosztályonként más témákkal a következő tanévben is folytatjuk.

Táborozás a Velencei-tó partján

2018. január 18 és 21-e között a Bárkányi és a Rákóczi Iskola kilencedik évfolyamának tanulói lehetőséget kaptak, hogy részt vegyenek a Magyar Cserkészszövetség Határtalanul Programban benyújtott pályázatában. Örömmel mondtunk igent a közös négynapos kirándulásra, melyet a Velencei-tó partjára, Agárdra szerveztek. A változatos programok mellett megismerkedtünk a cserkészekkel és szokásaikkal, valamint a határon túlról érkező felvidéki diáktársainkkal. A csütörtök délutáni indulás és viszonylag hosszú út után 17 órakor érkeztünk meg a szállásunkra egy háromcsillagos hotelbe, ahol a cserkészek már vártak minket. A szobák elfoglalása után az este folyamán cserkészek közösségfejlesztő játékait kipróbálva ismerkedtünk a felvidékiekkel.

szallas-2.jpg hotel-1.jpg

Képgaléria

Másnap korai kelés és zászlófelvonás után meglátogattuk a Hazafiság Iskoláját Pákozdon, ahol megismertettek minket az 1848-as szabadságharc és 1956-os forradalom hőseivel, eseményeivel.

pakozd-1.jpg

Képgaléria

Megnézhettük a világ legnagyobb huszárszobrát, Miskahuszárt, kipróbálhattunk egy repülőgép szimulátort, sőt még menetelni is megtanítottak minket. A nap második felében a szálláson további vidám csapatépítő játékokat tanulhattunk, melyek során sokat nevettünk. Szombati napunk is nagyon gazdag és tartalmas volt.

miksahuszar-1.jpg csapatepites-3.jpg

Képgaléria

Délelőtt kisvasutaztunk, Alcsút és Felcsút között, majd az Alcsúti Arborétumban egy nagyot sétáltunk. Délután választhattunk, hogy egy filmnézésen veszünk részt vagy a Velencei-tó partján élvezzük a januári napsütést.

alcsuti-arboretum-1.jpg kisvasut-2.jpg

Képgaléria

Az este folyamán néptáncoltunk, énekeltünk és sokat beszélgettünk a három nap során megismert fiatalokkal. Vasárnap reggel az utolsó zászlólevonás után elbúcsúztunk és elhagytuk a cserkésztábort.

neptanc-1.jpg

Képgaléria

Nagyon jól éreztük magunkat és nagyon sokat tanultunk, köszönjük a cserkészmozgalomnak az itt szerzett élményeket.  

miksahuszar-2.jpg seta-a-toparton.jpg

Képgaléria

Bárány Gréta Eszter
9. évfolyamos tanuló

Diákjaink szereplése a Magyar Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a szécsényi művelődési központban XXVII. alkalommal megrendezett nemzetközi versmondó- és népdaléneklő versenyen 29 tanuló képviselte iskolánkat. Elért eredményeik megtekinthetők az eredmények menüpont alatt. Gratulálunk a résztvevőknek, köszönjük a pedagógusok felkészítő munkáját, a szülők támogatását.

mkn_2.jpg

Szép beszéd, szép szó

A Társadalomtudományi munkaközösség a 2018-as évet egy versennyel kezdte.

Ezúttal a gimnáziumi tanulók mérkőztek meg, hogy közülük az első és a második helyezett képviselje iskolánkat a „Szép Magyar Beszéd” Salgótarjánban megrendezett megyei fordulóján. A nevezőknek egy Németh László-szöveg részletét kellett felolvasniuk a háromtagú zsűri (Kissné Csépe Éva, Horváthné Varga Orsolya, Adamik Zsolt) előtt. A feladatot, bár nem volt könnyű – hiszen egy összetett és bonyolult szöveget kellett értően átadni –, minden résztvevő ügyesen teljesítette, így a döntéshozóknak nem kis fejtörést okozott a rangsor felállítása.

szmb10.jpg

Képgaléria

A versenyzőknek ezúton is gratulálunk szereplésükhöz. A továbbjutóknak pedig sok sikert kívánunk a felkészüléshez!

Somoskői Beáta

Meghívó

farsang201801.jpg

meghivo-kerenyi-lajos-2018.png

December havi étkezési térítési pótdíj fizetés

  • 2018.01.17. /szerda/ 800-1600

December havi étkezési térítési díj fizetés

  • 2018.01.10. /szerda/ 800-1600
  • 2018.01.11. /csütörtök/ 800-1600