Choď na obsah Choď na menu
 


2018. június

Nyári Erzsébet-napközis tábor

A nyári szünet beköszöntével iskolánk 1-3. évfolyamos tanulói – közel száz fő – Erzsébet táborban tölthette el tartalmasan a szünidő egy részét. A 2018. június 25-29. között megrendezésre kerülő napközis tábor gazdag programkínálatával elvarázsolta a gyermekeket, felnőtteket egyaránt.

dsc_7963.jpg

Képgaléria

A különféle foglalkozások egy-egy téma köré csoportosultak, melyekben a gyermekek változatos programokkal ismerkedhettek meg.

Hétindító programként iskolánkban üdvözölhettük a „Boldogabb családokért” családi életre nevelés iskolai program munkatársait, akik önismereti és közösségépítő foglalkozást tartottak a gyermekeknek.

dsc_8065.jpg dsc_8024.jpg

Képgaléria

Tábori program részeként a diákok látogatást tettek a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumba, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt Smelkó István vezetésével.

p1010085.jpg p1010110.jpg

Az ismeretterjesztés jegyében a gyerekek bepillantást nyerhettek a bolygók csodálatos világába az Utazó Planetárium segítségével.

dsc_1665.jpg dsc_1863.jpg

Képgaléria

A Baranta Egyesület több alkalommal kapott meghívást az iskolánkba. Ostoros bemutatójukkal mindig nagy sikert arattak a lelkes közönségnél.

dsc_10707.jpg dsc_10174.jpg

A Palóc Néptáncegyüttes tagjai - interaktív foglalkozás keretében - palóc néphagyományokkal, népviseletekkel ismertették meg a gyerekeket, majd közös táncra, játékra invitálták őket.

dsc_10223.jpg dsc_10226.jpg

Képgaléria

A nap zárásaként az Iglice Táncegyüttes meghívására a tanulók a szécsényi Művelődési Központba érkeztek, ahol az „Aranymadár” című táncmesét nézhették meg.

A kézműveskedés is rendszerint helyet kap a nyári táborozás palettájában.

A tanító nénik segítségével mindenki elkészíthette saját kéznyomatát, majd Talpai Zsanett kreatív foglalkozás keretében tanította meg, hogyan is lehet gipszből, illetve süthető gyurmából maradandót alkotni.

dsc_9075.jpg dsc_9508.jpg

A tábori programban kiemelkedő szerepe volt a sportnak a mozgásnak. Minden reggel közös tornával indult Szita Mária vezetésével.

dsc_7945.jpg dsc_7942.jpg

Képgaléria

A gyermekek akadálypályákon, sportversenyeken, mozgást fejlesztő játékok segítségével, mérethették meg magukat a hét folyamán.

dsc_8513.jpg dsc_8422.jpg

Képgaléria

Az egészséges életmód fontosságára Oláh Gergely mesterszakács hívta fel a figyelmet, melyet egy közös uzsonna követett.

dsc_9637.jpg dsc_9702.jpg

Nagy hangsúlyt kapott az egészségfejlesztés is. Ennek jegyében az eseményeket interaktív kiállítás, és az OMSZ szakembereinek bemutatója gazdagította.

dsc_1607.jpg dsc_1621.jpg

A kirándulás jótékony hatásaira való tekintettel a táborozó csoport Katalinpusztára tett látogatást a kirándulóközpontba, ahol tanösvényen keresztül ismerhették meg a rét, az erdő életét, élővilágát. Kipróbálhatták az íjászatot, utazhattak hangyavasúton és játszhattak a kisebbeknek tervezett erdei játszótéren is.

p1180163.jpg

Képgaléria

Tartalmas, élményekkel teli hetet zártunk le, ahol azt gondolom mindenki jól érezte magát.

Veres Viktória

Kenyerem a kegyelem – Bizalom tábor a Bárkányiban

Június utolsó hete gyermekzsivajtól volt hangos, de most a játéké és nem mellesleg az Istenbe vetett bizalomé és reménységé volt a főszerep. Isten újra és újra bizonyítja nekünk, hogy szeret, és ezért tenyerén hordoz minket. Ezt mutattuk meg gyermekeinknek és egymásnak ebben a táborban. Az Istenbe vetett bizalom alapja maga Isten személye, ígérete és a tapasztalatunk az Ő gondviseléséről. Nem volt véletlen Jónás történetének közös feldolgozása sem.

dsc_1060.jpg

Képgaléria

Minden nap tematikája, felépítése ugyanaz volt – reggeli éneklés, mozgás, játékos és kreatív előadások -, hogy felismerjük: a bizalom a mennyei szerető Atya gondviselésére való ráhagyatkozás, és ne aggodalmaskodjunk a földi élet szükségletei miatt. Nem is kellett, hiszen a táborban minden feltétel adott volt: teljes ellátás, szerető és támogató pedagógusok, felkészült előadók, kreatív feldolgozások.

dsc_1006.jpg dsc_8017.jpg

Képgaléria

Nap, mint nap felismerhettük Isten egyedülálló szeretetét egymásban és a napok előadásaiban. Az agyagozás, az angyalszárny tollainak készítése önmagunkból, Jónás cetjének pikkelyei, a jókedvű dalok, az önismereti beszélgetések mind-mind Isten mindenhatóságát, kegyelmét és szeretetét hirdette.

dsc_8172.jpg dsc_9369.jpg

Képgaléria

Magasztalunk és áldunk Téged Urunk, mert egymáson keresztül mutattad meg ezen az örömteli, olykor fárasztó héten, milyen végtelen vagy, és Te vagy az, akiben igazán bízni lehet. Köszönet mindenkinek, aki részt vett ebben.

dsc_1914.jpg dsc_1973.jpg

Képgaléria

Bízom abban, hogy ezt a bizalmat mindenki megtapasztalta, és ha nem, hát a mag mindenkiben ott van, hiszen elültettük, és várjuk, hogy kicsírázzon, majd nagyra nőjön, mert Isten gondviselésébe mindenki elfér. Ne félj, csak higgy! Ennyi a lényeg!

Bátyi Sándor

Sportnap a Bárkányiban

A 2017/2018-as tanévben is megrendezésre került a tanév végi sportnap.

dsc_6396.jpg

Képgaléria

A napi program ismertetése után 12 csoport zenés, táncos bemutatója következett, amelyet a résztvevők új kéziszerek használatával színesítettek.

 dsc_6423.jpg dsc_6270.jpg

Képgaléria

A bemutatók után az elmúlt évhez hasonlóan meglepetés vendéget mutattunk be tanulóinknak. Most a salgótarjáni Salgó Basket sportegyesület két U16-os ifjú játékosa népszerűsítette a kosárlabda sportágat.

dsc_6815.jpg

Képgaléria

Megismertették tanulóinkat az edzéseken végzett munkájukról, az 1:1 elleni játék trükkjeiről, cseleiről. Ezt követően iskolánk korosztályos csapatával játszottak egy bemutató mérkőzést.

dsc_6959.jpg dsc_6912.jpg

A program további részében a felső tagozatos tanulók egy filmet nézhettek meg egy kosárlabda csapat igaz történetéről, majd tantermi játékokkal zárták ezt a napot.

dsc_6986.jpg dsc_6998.jpg

Képgaléria

Az alsó tagozatos tanulók a tízóraizás után a sportnap bevezetéseként egy kosárlabdabemutatót tekinthettek meg. Ezután Jusztin Tímea, a „Mozogni jó” csoport vezetője, spartan fit edző mozgatta meg az 1-4 évfolyamos gyerekeket.

dsc_7020.jpg dsc_7057.jpg

Képgaléria

Ezt követően az alsósok évfolyamonként játszhattak a tornateremben berendezett akadálypályán. Kipróbálhatták a bobo car-t, célba dobó játékokat, mozgáskoordinációs létrát, ügyességi feladatokkal fejleszthették labdaérzéküket, egyensúlyérzéküket és mozgáskoordinációjukat. A gyerekek sporttal kapcsolatos ismereteit egy játékos sporttotó kitöltésével igyekeztünk bővíteni.

testnevelők

Uralkodni magunkon – ne másokon! – egy antidiszkriminációs nap margójára

Sokszor rácsodálkozunk egymás különbözőségeire, de ennek elfogadása megértés híján nehéz, épp ezért szükség van arra, hogy megtanuljuk. A tanulók többsége nem is képesek elfogadni egymást, amelynek alapja elsősorban az önmaguk elfogadására való képtelenség, másrészt az egyéni, sajátos tulajdonságok, másrészt a különféle, szélsőséges megnyilvánulások megértése. Ennek tudatosítására vállalkoztunk Horváthné Varga Orsolya és Kiss Zoltán pedagógusokkal.

img_0242.jpg

Képgaléria

A tanév utolsó hetén szerveztünk egy projektet, amelyben először magát a hátrányos megkülönböztetést vettük górcső alá, majd egy totó segítségével mértük fel a tanulók ismereteit. A fogalmak tisztázása után játékosan, az életkornak megfelelően szituációs feladatokban, állóképekben igyekeztünk bemutatni saját maguknak aktuális diszkriminációs problémáikat. A projektünk az érdeklődéstől függően integrálta az egymáshoz kapcsolódó ismereteket; a játék, a munka, a tanulás ötvöződött. A programok - sokféleségükből adódóan - több irányból is fejlesztették a gyerekeket elfogadásukban, együttműködésükben, megbecsülésükben, de fejlődött kreativitásuk, fantáziájuk is.

img_0258.jpg img_0266.jpg

Reméljük, hogy a projektünk elérte a célját, és jobban megértik egymást a tanulóink. Egy projekt talán még kevés ehhez, nehezen veszi fel a harcot a hétköznapokban megélt megkülönböztetésekkel, a tanulók közötti viccesnek vélt, de valójában komoly minősítésekkel, estleges bántásokkal, de szerintem kezdetnek, kis lépésnek elég ahhoz, hogy figyeljünk erre és merjenek szólni.

img_0296.jpg img_0380.jpg

Képgaléria

Oravecz Nóra szavait idézve mindannyiunk egyik legfőbb motivációja: hogy úgy fogadjanak el minket, ahogy vagyunk.

Bátyi Sándor

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket az év végi eseményekről az alsó tagozaton:

Június 13-án, szerdán viszik haza a tanulók táskájukat és egyéb felszereléseiket az iskolából.

Június 14-én, csütörtökön Sportnapot tartunk, melyhez kérjük, hogy kényelmes sportos öltözetben és Bárkányis egyenpólóban jöjjenek a gyermekek.

Június 15-én, pénteken délelőtt a diákok ünnepi hálaadó szentmisén, Te Deum-on vesznek részt a templomban, ezért ünneplő öltözet szükséges.

Ebéd után, 1230- kor ér véget az utolsó tanítási nap.

Június 22-én, pénteken 17 órakor az aulában tartjuk a tanévzáró ünnepélyt. Megjelenés ünneplő öltözetben (fehér ing/blúz, sötét nadrág/szoknya, nyakkendő).

A napközis táborba jelentkezőket június 25-én, hétfőn 8 órára várjuk a meghirdetett nyári táborba. Részletesebb felvilágosítást a nyári táborral és a 2018/2019-es tanév kezdésével kapcsolatban a www.barkanyisuli.eoldal.hu honlapon olvashatnak.

Tanulóinknak kellemes pihenést és feltöltődést kívánunk a nyári szünetre!

Tisztelettel:

                                                                                    Iskolavezetés

Május - június havi étkezési térítési pótdíj fizetés

2018.06.27. /szerda/ 800-1600

Internet használat előnyei és veszélyei

Rácz Imre alezredes tartott június 13-án előadást a 3. b osztályos tanulóknak az internethasználat előnyeiről és veszélyeiről. Nagyon tartalmas és hasznos előadást hallhattak a gyerekek.

35329598_1849847135072261_6033870846865440768_n.jpg 35151513_1849846801738961_3382226100661780480_n.jpg

Képgaléria

A foglakozás végén csapatokban "versenyezhettek", játszhattak, s mivel az előadó által feltett kérdésekre ügyesen válaszoltak, sok érdekes ajándékkal mehettek haza.

Álláshirdetés

A PÁTER BÁRKÁNYI JÁNOS KATOLIKUS ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

PEDAGÓGUS MUNKATÁRSAKAT KERES!

1 FŐ ÓVODAPEDAGÓGUS

1 FŐ TANÍTÓ

1 FŐ ANGOL-BÁRMELY

1 FŐ MATEMATIKA-FIZIKA SZAKOS TANÁR

munkakörbe.

Munkavégzés helye: 3170 Szécsény, Magyar utca 13-15.

Jelentkezés részletes önéletrajzzal:

  • személyesen:   Szenográdi Tamás igazgatónál
  • postai úton:     3170 Szécsény, Magyar utca 13-15.

Kezdés: 2018.08.22.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. június 30.

Nyár, limonádé, vakáció

A Társadalomtudományi munkaközösség június elején megrendezte a tanév utolsó Irodalmi teaházát, amelynek témája a közelgő vakáció volt.

dsc_5231.jpg 

A Kissné Csépe Éva által vezetett foglalkozás a Csukás István regényéből készült Le a cipővel című film egy részletének megtekintésével kezdődött. A képkockák jó bevezetésül szolgáltak a tanulók és az oktatók által hozott regényrészletek, versek felolvasásának és megbeszélésének, illetve a nyári emlékek felidézésének.

dsc_5242.jpg dsc_5243.jpg

Képgaléria

A friss limonádé kortyolgatása mellett persze a pár nap múlva megérkező szünet terveiről is beszélgettek az irodalomkedvelők.

Somoskői Beáta

Május - június havi étkezési térítési díjfizetés

  • 2018.06.12. /kedd/ 800-1600
  • 2018.06.13. /szerda/ 800-1600