Choď na obsah Choď na menu
 


2018. március

Kedves Szülők!

Tavaszi szünet ideje:
2018. március 29-től (csütörtöktől) április 3-ig (keddig) tart.
Szünet utáni első tanítási nap: 2018. április 04. szerda

Kegyelemteljes, békés húsvéti ünnepeket és kellemes pihenést kívánunk minden kedves Diákunknak!

Iskolavezetés

Passiójáték iskolánkban

A nagyböjti időszak utolsó hete a Nagyhét. Ehhez kapcsolódik a Passió, Jézus szenvedés történetének felidézése.  Templomainkban Virágvasárnap és a nagypénteki liturgiában hangzik el- legtöbb helyen énekelve.

dsc_1870.jpg

Képgaléria

Fontos erre ráirányítani a figyelmet, és elfogadni az egyház tanítását, hogy a Húsvét titkát és örömét igazán akkor élhetjük át, ha követjük Jézust a kereszthez vezető úton. A Passiójáték alkalmas arra, hogy szemlélve az eseményeket, a történet részesének érezhetjük magunkat. Elfogathatjuk vagy elutasíthatjuk a benne szereplő személyeket, ill. tetteiket, felülvizsgálhatjuk saját döntéseinket, Jézushoz fűződő kapcsolatunkat.

dsc_1901.jpg dsc_1930.jpg

Képgaléria

Az utóbbi években egyre többször jelenítik meg ezeket az eseményeket a templomon kívül- szabadtéren vagy egyéb közösségi helyeken.

dsc_1937.jpg dsc_1948.jpg

Képgaléria

Iskolánkban az idén ötödik alkalommal hívtuk erre a közös lelki élményre a tanulókat, a pedagógusokat, és a dolgozókat. Intézményünk közel negyven tanulója részvételével elevenítettük föl Jézus értünk vállalt szenvedését.

dsc_1981.jpg dsc_1994.jpg

Képgaléria

Külön öröm volt, hogy felső tagozatos és gimnazista diákok együtt segítettek abban, hogy a bibliai szövegek, ezek megjelenítése, az énekek és a szimbólumok által kerüljünk közelebb a minket végtelenül szerető Istenhez.

dsc_2013.jpg dsc_2043.jpg

Képgaléria

Bízunk benne, hogy a Passiójáték ráirányította a figyelmet arra, hogy ma is ugyanúgy meg kell hoznunk életünk döntéseit Jézus mellett vagy ellen, és ugyanúgy csak a keresztet szemlélve nyernek értelmet életünk eseményei, hiszen „Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké…”(Zsid 13,8).

dsc_2070.jpg

Sántáné Udvardy Erika

passiojatek-meghivo-20180328.jpg

Víz világnapja az alsó tagozaton

Iskolánkban az elmúlt évek hagyományait követve idén is megemlékeztünk a Víz világnapjáról. Az alsós gyerekek már hét elejétől e témához kapcsolódó feladatokat oldottak meg a tanórákon.

dsc_1380.jpg

Képgaléria

Az osztályok előzetes feladatként vízi élőlényeket készítettek. Ezeknek az ötletes gyerek munkáknak a felhasználásával tudtuk a faliújságra varázsolni a mi érdekes vízi világunkat.

dsc_1536.jpg dsc_1553.jpg

Képgaléria

Zárásként március 22-én délután az aulában gyűltek össze az alsós osztályok. Itt egy prezentációt  tekintettek meg a víz fontosságáról.

dsc_1309.jpg dsc_1455.jpg

Képgaléria

Ezt közös éneklés és tánc követte, majd a kétszáz nebulóval együtt megidéztük a trópusi esőt. A végén jelképes vízcseppet alkottunk a kékbe öltözött gyerekekkel.

dsc_1516.jpg

Reméljük a héten megoldott játékos feladatokkal, a megtekintett filmekkel sikerült tudatosítani a tanulóinkban a víz védelmének fontosságát.

Horváth Éva
tanító néni

Kiállításmegnyitó a Kubinyi Ferenc Múzeumban

Március 21-én a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban mutatták be Claus Caninenberg német szobrász, grafikus és festőművész „Mensch – Nature – Technik” című kiállítását.

       A bemutató zenei és irodalmi műsorral is kiegészült. Iskolánk általános iskolai és gimnazista növendékei versekkel, illetve prózarészletekkel járultak hozzá ehhez az igen sokszínű művészeti rendezvényhez. A diákok kísérője Adamik Zsolt volt.

kiallitasmegnyito-01-2018.03..jpg kiallitasmegnyito-02-2018.03..jpg

     A fellépők:

  • Harik Ferenc, 6. A,
  • Balázs Dorka, 6. B,
  • Petrovics Anna, 11. A és
  • Filkor Tamás, 12. A osztályos diákok.

Somoskői Beáta

Petőfi búcsúja

A március 15-i műsort immár hagyományosan a hatodik évfolyamos tanulók adják elő.

m15_1..jpg m15_2.1.jpg

Képgaléria

Ebben a tanévben egy nagyszabású műsort láthattak iskolánk tanárai és diákjai.

m15_2..jpg

Képgaléria

Közel hatvan gyermek szorgoskodott azért, hogy egy igazán látványos előadás keretében elevenedjen meg a március idusán kirobbant forradalom és az azt követő időszak eseményegyüttese.

m15_5.1.jpg m15_4..jpg

Képgaléria

A tanulók nem csupán a történelmi vonatkozásokat említették meg – zenékkel és versekkel tarkított – visszaemlékezésükben, hanem elképzelhettük azt is, hogyan búcsúzott el Petőfi kedvesétől.

m15_6..jpg

A műsor külön színfoltját képezte Bacskai Balázs és tanítványainak magyar népzenét és népdalokat tartalmazó fellépése.

m15_3..jpg

Képgaléria

Az ünnepségre a diákokat Adamik Zsolt és Urbányi Tamás osztályfőnökök késztették fel.

m15_8..jpg

Külön köszönet Kanyóné Lőricz Hajnalkának, aki a díszletek elkészítésében segédkezett, Lazsán Dávidnak technikai háttérmunkájáért, illetve Pusztainé Lehoczki Anitának a saját készítésű horgolt kokárdákért.

Somoskői Beáta

Keresztutak az iskolában, avagy egy lelki nap margójára

Egy hagyományos keresztút sem eseménytelen, de az idei lelki napunkon interaktívan valósult meg Jézus kínszenvedésének megélése, a Via Dolorosa.

Iskolánkban ezen a napon minden korosztály a saját szintjének megfelelően szemlélhette és valósíthatta meg a keresztút eseményeit.

Az 1. és a 2. évfolyamosok az iskolában kézműves foglalkozással és dramatizálással jelenítették meg az egyes állomásokat. A harmadik évfolyam Benczúrfalván,  a negyedik évfolyam pedig Varsányban járta végig az ottani stációkat.

Az 5-6. osztályos növendékeink a témához kapcsolódó állomásokon vehettek részt, ahol játékos interaktív feladatokba helyezkedhettek bele a Passió eseményeibe. Az állomásokon a feladatokat a középiskola 9. évfolyamos tanulói vezették, irányították.

A 7-8. évfolyam tanulói gyalogos zarándoklaton vettek részt, melynek végén a magyargéci szabadtéri keresztúton imádkoztak.

A gimnazista diákokat meghívott előadók segítették a korosztályoknak megfelelő lelki megújulásukban, megerősödésükben.

A nap sokszínűsége, a változatos helyszínek és előadók mind-mind hozzájárultak az iskolaközösség nagyböjti készületéhez.

Köszönjük a ferences testvérek és a környékbeli plébánosok segítségét, valamint a települések egyházközségeinek és polgárőreinek támogatását.

Egy jó gyakorlat jól követhető, mert élményszerű, akárcsak Jézus élete.

Ideiglenes felvételi rangsor
a 2018-2019. tanévben induló gimnáziumi osztályunkba

Az alábbi linken megtalálják a 2018-2019. tanévre jelentkezett tanulók ideiglenes rangsorát. A listában a tanulók oktatási azonosítójukkal szerepelnek

Az itt közölt listák alapján a Győri Felvételi Központ rangsorol.

A tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására. A jelentkezések módosításának lehetősége 2018. március 21–22. között, a módosító tanulói adatlap kitöltésével van lehetőség. A módosító időszakban az alábbi módosítások végezhetők el:

  • az eredetileg megküldött tanulói adatlapon megadott sorrend módosítása,
  • az eredeti tanulói adatlapon szereplő középfokú iskolában -  az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján, új tanulmányi terület megjelölése. Az egyeztetés tényét az intézménynek az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie.

Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! Intézményt és tanulmányi területet nem lehet a módosító időszakban törölni!

A módosító tanulói adatlapot a tanulói adatlappal megegyező módon kell előállítani.

A módosító tanulói adatlapokat 2018. március 23-áig kell postára adni Oktatási Hivatal címére.

A felvételi végleges eredményéről 2018. április 27-ig értesítjük az általános iskolákat, valamint és a felvételiző tanulókat és szüleiket!

LINK

Fanuár havi étkezési térítési pótdíj fizetés

2018.03.21. /szerda/ 800-1600

Február havi étkezési térítési díj fizetés

  • 2018.03.12. /hétfő/ 800-1600
  • 2018.03.13. /kedd/ 800-1600

Lelki nap a tanulóknak

2018. március 10- én, szombaton áthelyezett munkanap lesz. Ezen a napon tartjuk iskolánk nagyböjti lelki napját. Az alsó tagozatos tanulók ebéd után, 1230 órakor mennek haza az iskolából.