Choď na obsah Choď na menu
 


2019. december

Második évfolyamosok karácsonyi műsora

„Valóra vált az édes álom,
Áldott ünnep szent karácsony.
Nem is álom, ez valóság,
Földre szállt az égi Jóság.”

Az előző évekhez hasonlóan idén is, a második évfolyam készült az iskola dolgozói és tanulói számára a karácsonyi műsorral, melyet szüleiknek, a meghívott vendégeknek és az óvoda nagycsoportosainak is bemutattak.

A műsor alkalmával Jézus születésének története elevenedett meg előttünk egy kedves történet keretében, melyben a szent család, a pásztorok és a napkeleti bölcsek mellett modern kori gyerekeké volt a főszerep, akik szentestén egy időutazás által válhattak részeseivé a csodának.

KÉPGALÉRIA

Az előadást természetesen nem kevés felkészülés, tanulás, gyakorlás és próba előzte meg. A műsort a második osztályos tanító nénik állították össze. A történetet most is, mint oly sokszor a kórus által előadott dalok tették még szebbé, ünnepélyesebbé.

Bízunk benne, hogy műsorunkkal sikerült megidézni a karácsonyi csodát és meghitt pillanatokat szerezni.

2. évfolyam

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy 2019. december 14-én, szombaton a pedagógusok lelkinapon vesznek részt, ezért a tanulók részére tanítás nem lesz.

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket a december 19-én, csütörtökön 1615kor kezdődő karácsonyi műsorra. Közreműködik az iskola második évfolyama, valamint énekkara.

Értesítjük arról, hogy tanulóink részére a karácsonyi ünnepség december 20-án, pénteken 11 órától lesz, melyre kérjük, hogy ünneplő öltözetben jöjjenek a gyermekek az iskolába.

Ezen a napon a tanulók ebéd után 1230-kor mennek haza az iskolából.

karacsonyiharang.jpg

Téli szünet ideje:

  • 2019. december 21. - 2020. január 5.

Szünet utáni első tanítási nap:

  • 2020. január 6. (hétfő)

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy január 6-án, Vízkereszt ünnepén – tanítási időben - szentmisére megyünk a diákokkal. Kérjük, hogy megfelelő meleg öltözetben küldjék a gyermekeket az iskolába.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk:

Iskolavezetés

Nyári utazás Angliába

„Menjünk mi is Betlehembe…”

2019. december 11-én délelőtt a téli ünnepkör dramatikus szokásaiból a betlehemezés hagyományát elevenítettük fel, amikor ellátogattunk a szécsényi mentőállomásra, az idősek otthonába és a Betánia lakóihoz.

KÉPGALÉRIA

Délután iskolánk aulájában a szülők is gyönyörködhettek gyermekeik játékában. Legkisebbjeink szereplését az 5. b osztály lánytanulói, énekükkel és furulya játékukkal tették még szebbé, emlékezetesebbé. Köszönjük áldozatos munkájukat.

 

Amellett, hogy felelevenítettünk egy régi szokást, fontosnak tartottuk karácsony szent titkának közvetítését is.  Hajdan a pásztorok meglepődve vettek tudomást a kisded születéséről, de nem kételkedtek, azonnal útnak indultak, hogy lássák a Megváltót. Ezzel a kíváncsisággal teli hittel várakozunk mi is, hogy amikor meghalljuk az örömhírt, azonnal útnak indulhassunk és imáinkkal, énekünkkel dicsőíthessük.

KÉPGALÉRIA

Reméljük, hogy lelkes pásztoraink, csengő hangú angyalkáink szavai megérintették a hallgatóság szívét, és segítik a közeledő ünnep örömteli megélését.

                                                                                                1. b osztály

Christmas Time a Bárkányiban

Idén is nagy sikert aratott iskolánkban a Christmas Time elnevezésű vidám délutáni vetélkedő, melyet hosszas előkészületek után december 12-én, csütörtök délután rendeztünk meg.

Az Idegennyelvi munkaközösség szervezte szórakoztató és színes délutáni elfoglaltság keretében a tanulók négyfős csoportokban oldották meg a feladatokat. Közel negyven csapat, azaz 160 tanuló vett részt ezen a programon.

KÉPGALÉRIA

A karácsony tematikájához kapcsolódó vetélkedő változatos megmérettetések elé állította a diákokat. Az „angyal” témakörben a tudást, kreativitást és mozgást igénylő feladatok váltakoztak. A délutánt egy nagy közös tánccal zártuk, amin részt vett az iskola apraja-nagyja. A végén a pedagógusokból átváltozott angyalok senkit sem hagytak üres kézzel távozni, hiszen minden résztvevő kis angyalkás ajándékcsomagot kapott. Az első 12 helyezett csapat külön jutalmazásban is részesült.

Az Idegennyelvi munkaközösség Christmas Time programja az – immár évek óta – az egyik legnépszerűbb vetélkedője az iskolának, ahol a felső tagozatos és gimnazista gyerekek együtt játszanak, miközben nyelvi tudásukat kamatoztatják. Igazi közösségformáló szerepet tölt be, valódi egységet kovácsol mind a tanulókból, mind a tanárokból. Ez egy igazán önfeledt együttlét a karácsonyi időszakban, melyen csak a játék és a jó hangulat számít.

KÉPGALÉRIA

A következő tanévben is hasonló fogadtatásra számítunk, és mint minden évben, jövőre is, sok meglepetéssel készülünk erre a fantasztikus az eseményre.

Szmolnik Ágnes
Idegennyelvi munkaközösség-vezető

November havi étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2019.12.17. /kedd/ 800-1600

Elektromos zongora

    A mai napon (2019.12.10-én) nagy szeretettel fogadtuk a Váci Egyházmegye által benyújtott pályázat nyereményét, egy elektromos zongorát, melyet a pécsi TAJT-MUSIC Hangszerkereskedelmi Bolt szállított az iskolának.

   A hangszert Zsírosová Silvia tanító néni vette át a boldog tanulókkal egyetemben.

 

    Köszönjük szépen a szép karácsonyi ajándékot!

Iskolavezetés

Adventi lelkinap

Az adventi készület jegyében december 7-én tartottuk iskolánk lelki napját, melynek témája „Jézus, a világ világossága”.

A közös ráhangolódást követően tanulóinkkal tagozatonként külön helyszíneken és változatos formában kezdtük meg a délelőttöt.

Az alsó tagozaton osztályokban történő beszélgetésekkel, történetekkel, interaktív játékokkal, kézműves foglalkozással és énekléssel tettük érzékelhetővé gyermekeink számára, hogy Jézus fényt hoz életünkbe.

 

A felső tagozatosok az üdvtörténet néhány jeles eseményén keresztül követték az Ábrahámnak tett Ígéret beteljesülését. Öt helyszínen, különböző közösségi feladatok és játékok várták őket. Emellett lehetőségük volt szépen berendezett imaszobákban közös elcsendesedésre is. A nap folyamán az őket megérintő gondolatokat a szívükben, az ebből fakadó jó elhatározásaikat pedig az ezt megjelenítő - általuk készített - kis mécsesekben vihették haza.

A gimnazisták a kolostorban Urbán Erik Erdélyi Ferences Rendtartomány tartományfőnökének elmélkedését hallgatták meg arról, hogy milyen módon kerülhetünk kapcsolatba Istennel, melyben gyakran segít az elcsendesedés. Ezt követően nyílt erre lehetőség 4 helyszínen, melyek közül szabadon választhattak a tanulók. Voltak, akik rózsafüzért imádkoztak, mások szentíráson elmélkedtek vagy szentségimádáson vettek részt.

Mind az általános iskolások, mind a gimnazisták számára a foglalkozásba illesztett két szentmise tette teljessé a lelki napot.

Hitéleti munkaközösség

Mikulás ünnepe

Idén is megérkezett messzi földről iskolánkba a Mikulás, a sok-sok gyereket, pedagógust, és iskolánk minden dolgozóját meglátogatta, és természetesen meglepetést is hozott mindenki számára. A Mikulás puttonya most is telis-tele volt ajándékkal. Segítői, kismanói, ebben az évben is a Szülői Szervezet tagjai voltak, akik fáradtságot nem kímélve, mindig ott tüsténkednek körülötte, megkönnyítve ezzel a munkáját.

 A gyerekek már nagy izgalommal várták és izgatottan füleltek, termeikben, hogy mikor hallják meg végre a csengettyűjét, mikor kopogtat be végre hozzájuk is.

Minden osztály, kicsi és nagy egyaránt, énekkel, versekkel készült, és így várta a Mikulást. A „Kedves Öreg” minden teremben megpihent egy kicsit, és mindig volt egy-két kedves szava a gyerekekhez, és persze a pedagógusokhoz is.

Iskolánk stúdiójába is betért, ahol a sulirádiós stáb, és a kis elsősök, nagy szeretettel fogadták őt. A gyerekek vidáman beszélgettek vele, és kicsit kifaggatták, hogy hogyan is készülnek az ajándékok, és hogy a manók valóban szoktak-e csintalankodni, vagy borsot törni az orra alá. Mindenkit megnyugtatott, hogy a manók olyanok, mint a gyerekek, vidámak, viccesek, és szeretni való csöppségek.

Kedves Mikulás! Jövőre is várunk nagyon!

Gazsiné Oláh Anita

November havi étkezési térítési díjfizetés

  • 2019.12.10. /kedd/ 800-1600
  • 2019.12.11. /szerda/ 800-1600

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket az áthelyezett szombati munkanapokról:

  • december 7-én lelki napot tartunk a tanulók részére, 12:30-kor mennek haza a tanulók az iskolából. Kérjük a Szülőket, hogy a gyermekeket a bejáratnál várják mindaddig, amíg az osztályfőnökök lekísérik.
  • december 14-én a pedagógusoknak lesz a lelki napja, ezért a tanulóknak nem kell jönni az iskolába.

Iskolavezetés

meghivo-advent_h.jpg