Choď na obsah Choď na menu
 


2019. február

 Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapja

„A jövendő nemzedékek előtt kötelességünk feljegyezni a 20. század bűneit és biztosítani, hogy azok soha nem ismétlődhetnek.” (Milan Kundera)

Iskolánk idén is méltó emléket állított a kommunista diktatúrák áldozatainak emlékére.

 

KÉPGALÉRIA

A megemlékezésen a 11.A osztály diákjai versekkel, naplórészletekkel elevenítették fel az érintett kor politikai helyzetét. A műsort közös gyertyagyújtás zárta az iskola előtti kopjafánál.

Gál Maja

Retro farsang

        Februárban farsangi díszbe öltözött a Bárkányi iskola aulája. A gyerekek izgalommal készültek a farsangi mulatságra. Már hetekkel korábban kérdezgették egymást, milyen jelmezt öltenek.

       A jelmezes felvonulást most is, akárcsak az elmúlt években az egyéni jelmezesek nyitották meg, akik leginkább az alsósok közül kerültek ki. Szebbnél szebb maskarákat csodálhattak meg a vendégek. Láthattunk hercegnőket, szuperhősöket, megelevenedett számítógépes játékot, hóembert, polipot és rengeteg kreatív jelmezt. Nem mehetünk el szó nélkül végzős diákjaink produkciója mellett, akik az ikonikus páros Bud Spencer és Terence Hill egyik filmjéből adtak elő jelenetet, ezzel elnyerve a zsűri különdíját.

 

      KÉPGALÉRIA

Az egyéni jelmezeseket az alsó tagozatos csoportok követték. Minden osztály készült egy rövid kis koreográfiával hawaii táncosoknak, mesefiguráknak, pingvineknek, pálcikaembereknek, űrlényeknek, zászlóknak öltözve, vagy éppen egy születésnapi zsúrt ünnepelve.

 

KÉPGALÉRIA

        A felsősök és gimnazisták idén is tematikus feladatot kaptak. Külföldi és magyar retro slágereket húztak előzetes feladatként, melyeket sajátos feldolgozásban jelenítettek meg. Hatalmas élmény volt látni, hogy a gyerekek és osztályfőnökeik olyan dalokra táncolnak önfeledten, melyek a szüleik vagy akár a nagyszüleik fiatalkorát idézték fel.

 

KÉPGALÉRIA

        A legkisebbeket a felvonulás után az aulában Deák Réka és tánccsoportja a T.C.D. szórakoztatta, majd pedig a Just Dance nevű programmal sajátíthattak el különböző táncos koreográfiákat. Eközben a nagyobbak a tornateremben vetélkedtek, mely során továbbra is a 60-as, 70-es, 80-as és 90-es évek slágerei voltak a főszereplők. A feladatok során az osztályok pontokat, „tallérokat” gyűjtöttek, melyeket a végén, licit során elkölthettek. Egyik osztály sem maradt ajándék nélkül.

 

KÉPGALÉRIA

       A délután során rengeteg értékes nyeremény talált gazdára a jelmezek díjazása és a tombolasorsolás során, melyet követően az alsósoknak a mulatság véget ért, és átadták az aulát a nagyobbaknak, akiket este 9-ig várt egy suli discoval Révfy Péter.

 

KÉPGALÉRIA

         A diákönkormányzat a kevésbé táncoslábúakra is gondolt. Aki nem szerette volna a táncparkettet koptatni, annak a DÖK kreatív ügyességi és sportjátékokkal készült az emelet függőfolyosóján.

         Ezen a délutánon minden korosztály megtalálhatta a neki tetsző programot és felhőtlenül jól érezhette magát, ezért köszönet illeti a szervezőket, illetve a szülői szervezetet, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a farsangi délután!

Szvetlik Réka

Sítábor 2019

A Páter Bárkányi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium életében immár hagyományosnak tekinthető a sítábor, amely 6. alkalommal nyújt sportolási és kikapcsolódási lehetőséget diákjainak. Az idén - a katolikus iskolák kapcsolatépítésének keretében - a pásztói Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola tanulói is csatlakoztak a bárkányisokhoz. Pesák Tamás tanár úr, a Mehetnék Turista és Sportegyesület közreműködésével, összesen 46 fő részvételével szervezte meg az idei eseményt. A már említetteken kívül néhány régi tanítvány is bővítette a létszámot.

A sítábor helyszíne az idén a szlovákiai Donovaly lett, amely 10 km-es minőségi pályáival kiváló lehetőséget teremt a téli sportok kedvelőinek. A diákok közül a síeléssel korábbi években megismerkedett 12 fő mellett újabb 10 kezdő sajátíthatja el a sportág alapjait.

9 és 16 óra között gyönyörű környezetben, jó időjárási viszonyok között kellemes fáradsággal térnek vissza a diákok a szállásra, ahol finom vacsora és a pihenés lehetősége várja őket.

Köszönet illet mindenkit – szervezőket, szülőket, iskolavezetést -, akik ennek a tábornak a lehetőségét megteremtették. Remélhetőleg 2020-ban 7. alkalommal is lesz bárkányis sítábor, hogy hol, az még egyelőre a jövő titka.

Január havi étkezési térítési pótdíj fizetés

2019.02.19. /kedd/ 800-1600

Január havi étkezési térítési díj fizetés

2019.02.11. /hétfő/ 800-1600
2019.02.12. /kedd/ 8
00-1600

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy 2019. február 8-án, pénteken a félévi értekezlet miatt 13 óra 30 perckor mennek haza a tanulók az iskolából. Szükség esetén 16 óráig ügyeletet biztosítunk, melyet igény esetén kérjük, hogy jelezzen az osztályfőnök felé.

2019. február 11-től 15-ig lesznek a félévi szülőértekezletek, amelynek pontos időpontjáról az osztályfőnökök értesítik a szülőket.

A farsangi bál ideje 2019. február 22. péntek 1400-1800, melyre szeretettel várjuk a tisztelt Szülőket.

Iskolavezetés