Choď na obsah Choď na menu
 


2019. március

tasi.jpgKedves Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy a 2019/2020. tanévben első osztályt kezdő gyermekek szülei részére 2019. március 28-án (csütörtökön) 1630 órakor tájékoztató szülői értekezletet tartunk. 

Helye:

  • Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium /Szécsény, Magyar u. 15./
    Iskola aulája

Jelentkezési lap első évfolyamra
Kérjük, hogy a jelentkezési lapokat 2019. április 1-ig adják le az óvoda vagy az iskola titkárságára!

A beiskolázás időpontjai


Minden érdeklődőt szeretettel várunk  a fenti tájékoztatóra és az azt követő
"Egyszerűbb gyerekkor" című előadásra!

2019.03.28.-szulonek-lenni.jpg

Szorobánversenyek a Bárkányiban

KYÚ vizsga

A területi versenyt megelőzte az ún. KYÚ vizsga, mely egyfajta szintfelmérő. Egy Japánból küldött feladatsort kell kellő százalékra teljesíteni meglehetősen szűk időkeretek között. Iskolánkban 10-től 5-ös szintig teljesítettek szorobánosaink, akik a tudásukat igazoló oklevelet és matricát Japánból kapják meg a tanév végéig.

XXI. Területi Szorobánverseny Szécsény 2019. 03. 26.

A versenyen iskolánk tanulói és a dorogházi iskola szorobánosai mérték össze számolási és eszközhasználati tudásukat. A feladatsorokat 44 tanuló oldotta meg, akik közül a Bárkányiból 22-en - 80% feletti teljesítménnyel - továbbjutottak az országos döntőbe.

Az országos forduló 2019. április 27-én, Budapesten kerül megrendezésre, melyre nagy szorgalommal és izgalommal készülnek legügyesebb szorobánosaink.

Szívből gratulálunk az eredményekhez, jó felkészülést kívánunk az országos megmérettetésre!

Kiemelnénk versenyzőink közül Kanyó Blanka és Cserven Levente 8. osztályos tanulóinkat, akik utoljára vettek részt területi szorobánversenyen. Nyolc éven keresztül kitartó, szorgalmas munkával ügyesen szerepeltek a szorobánversenyeken.

dsc_6350h.jpg

KÉPGALÉRIA

A versenyen szereplő diákok és felkészítőik nevében köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak:

Borik Balázs

Varga Béla – Robinson szigetek

 

A Víz világnapja az alsó tagozaton

A korábbi évekhez hasonlóan, a 2018/2019-es tanévben is megemlékeztünk a Víz világnapjáról.

 

A víz védelmének fontosságáról, élettani jelentőségéről tanulhattak a gyerekek környezet órákon, illetve napközis foglalkozások keretében. Alsó tagozatos tanulóink valamennyien részt vettek területekre felosztva szemétszedésben: az iskolánk udvarán, a játszótereken, az intézményünket körülvevő utcákban, illetve a várkertben.

KÉPGALÉRIA

Ezekkel a tevékenységekkel is szeretnénk erősíteni tanulóinkban a minket körülvevő természet szeretetét, és a környezetünk iránti felelősségvállalást.

Lukács Linda
tanító

Fenntarthatósági Témahét a Bárkányiban

A PontVelem Nonprofit Kft szervezésében, 2019. év márciusának harmadik hetében lett meghirdetve a Fenntarthatósági Témahét, melyhez az ország számos iskolája mellett a Páter Bárkányi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott. A szervezők több mintaprojekt lehetőségét kínálták fel a szaktanárok számára, akik dönthettek, melyiket szeretnék a gyerekekkel megismertetni. Szécsényben a levegőszennyezés került kiválasztásra és az Autó2 – O2 modul feladatait végeztük el. Két osztály – a 8.A és a 8.B – tanulói játékos körülmények között végeztek el olyan egyszerű feladatokat, amellyel sikerült felhívni a figyelmüket arra, hogy a Föld és annak természeti értékei nem a mai ember privilégiuma. Úgy kell vele gazdálkodni és használni, hogy a jövő nemzedékei számára is élhető maradjon e bolygó.

fenntarthatosagi-temahet-a-barkanyiban.jpg

Ennek keretében végeztünk forgalomszámlálást, számoltunk a levegőbe jutó CO2 mennyiségét, összehasonlítottuk a különböző üzemanyag típusú járművek káros anyag kibocsájtását – zoknit húzva a kipufogó csőre!! - , zuzmókat kerestünk, figyelemfelkeltő kisfilmet néztünk, porszennyezést mértünk. A tanulók jó hangulatban, kis csoportokban végezték feladataikat és ez a 2 tanóra reményeink szerint jól szolgálta az általunk fontosnak tartott környezeti nevelés feladatát.

A költő visszatér

Történelmi hagyományainkhoz méltó ünnepi műsort tartottunk iskolánk diákjainak az 1848. március 15-i forradalom tiszteletére. A 6. évfolyam tanulói lelkesen készültek a műsorral, tudva azt, hogy a magyar történelemben Petőfi, Vasvári és Jókai neve és tettei példaértékűek a ma élő emberek számára is. Nemcsak nevük, hanem munkásságuk is, amit az utókorra hagytak, örök emléket őriznek. Lelkesedésük, hitük, pedig célt tűzött ki a jövő nemzedékének. A megemlékezést a Himnusszal, majd a Valkár-testvérek néptánc koreográfiájával kezdtük.

KÉPGALÉRIA

Tanulóink fegyelmezetten és átéléssel elevenítették fel a márciusi eseményeket. Petőfivel együtt szavalták a Nemzeti dal refrénjét: ,,A magyarok istenére esküszünk, esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk.” A 12 pont felsorolása, a Republic és a Kormorán együttesek dallamai, valamint a nemzeti színű díszlet hűen tükrözték a kor szellemiségét. Reméljük, hogy sikerült átadnunk 1848. március 15-e üzenetét iskolánk tanulóinak. A műsort a Szózat eléneklésével zártuk.

Kiss Zoltán

Február havi étkezési térítési pótdíj fizetés

2019.03.19. /kedd/ 800-1600

Ideiglenes felvételi rangsor a 2019-2020. tanévben induló gimnáziumi osztályunkba

Az alábbi linken megtalálják a 2019-2020. tanévre jelentkezett tanulók ideiglenes rangsorát. A listában a tanulók oktatási azonosítójukkal szerepelnek

Az itt közölt listák alapján a Győri Felvételi Központ rangsorol.

A tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására. A jelentkezések módosításának lehetősége 2019. március 21–22. között, a módosító tanulói adatlap kitöltésével van lehetőség. A módosító időszakban az alábbi módosítások végezhetők el:

  • az eredetileg megküldött tanulói adatlapon megadott sorrend módosítása,
  • az eredeti tanulói adatlapon szereplő középfokú iskolában -  az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján, új tanulmányi terület megjelölése. Az egyeztetés tényét az intézménynek az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie.

Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! Intézményt és tanulmányi területet nem lehet a módosító időszakban törölni!

A módosító tanulói adatlapot a tanulói adatlappal megegyező módon kell előállítani.

A módosító tanulói adatlapokat 2019. március 25-ig kell postára adni Oktatási Hivatal címére.

A felvételi végleges eredményéről 2019. április 30-ig értesítjük az általános iskolákat, valamint és a felvételiző tanulókat és szüleiket!

ELŐZETES FELVÉTELI JEGYZÉK A 2019/2020. TANÉVRE

Keresztút

Hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjt. Ez az időszak a keresztény emberek számára az elcsendesedés ideje. Húsvét örömét akkor tudjuk igazán átérezni és ünnepelni, ha előtte hálát adunk Jézus értünk vállalt szenvedéséért is.

Ennek évszázados hagyománya  az egyházban a keresztúti ájtatosság, melynek során 14 stáción keresztül szemléljük Jézus szenvedését, és kisérjük Őt az ítélettől a sírba helyezésig.

Nagyböjt minden péntekén egy-egy plébániai csoport vezetésével közösen imádkozzuk a keresztutat a templomban. Egyházi iskola lévén fontosnak tartjuk, hogy minél több diák, pedagógus és szülő vegyen részt ezeken az alkalmakon, ahol egy pénteken szolgálatot is vállalunk.

Az idei nagyböjtben iskolánk diákjai és pedagógusai március 22-én vezetik a keresztúti ájtatosságot, melyre a szülőket is szeretettel hívjuk.

Sántáné Udvardy Erika

Plébániai farsang

plebaniai-farsang.jpg