Choď na obsah Choď na menu
 


2020. február

Könyvtári órák a Bárkányiban

„Valamint a házat is alulról kezdik építeni, azonképpen a magyar irodalom olvasóközönségének nevelését is alul, a gyermekeknél kell kezdeni.”
                                                                                        (Benedek Elek)

Az olvasás, a könyvek megszerettetése, az olvasóvá nevelés a mai, felgyorsult világban különösen fontos. Ennek érdekében könyvtári órákat is tartunk a Bárkányi Iskolában. A gyerekek megismerkednek a könyvtár használatával, az állomány részeivel, a kölcsönözhető és a helyben használható könyvekkel, a könyvek típusaival, főbb részeivel. Információkat keresnek szótárakból, lexikonokból, enciklopédiákból. A könyvek mellett a gyermekfolyóiratokról, audiovizuális, elektronikus dokumentumokról is képet kapnak. A legfontosabb tájékoztató eszköz a katalógus. Megismerkednek a katalóguscédula felépítésével, a katalógus használatával. A hagyományos katalógus mellett természetesen az elektronikus katalógussal is. A könyvtárban nagyon fontos a rend, hogy megtaláljuk a minket érdeklő könyvet, információt. Megismerkednek a raktári jelzettel, a könyvek elhelyezésének szabályaival.

A könyvtárhasználati órák mellett különböző foglalkozásokat is szervezünk. A nagyobb ünnepek előtt (Adventi várakozás a könyvtárban, Húsvét), az évszakokhoz kapcsolódóan, a családról.

Megünnepeljük a költészet napját. A gyerekek szívesen vesznek részt ezeken a foglalkozásokon, élvezik a könyvtári környezetet. Márciustól mesedélutánokkal is várjuk az alsósokat, hiszen a mese személyiségformáló hatása vitathatatlan. Egy jól megválasztott mesével fejleszthető a képzelet, a gondolkodás, a rendszerező képesség, a társas kapcsolat.

„A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni.„

(Bruno Bettelheim).                

Kosik Szilvia                                   
                                   könyvtáros   

Január havi étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2020.02.20. /csütörtök/ 800-1600

Január havi étkezési térítési díjfizetés

  • 2020.02.10. /hétfő/ 800-1600
  • 2020.02.11. /kedd/ 800-1600

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy 2020. február 7-én, pénteken a félévi értekezlet miatt 13 órakor mennek haza a tanulók az iskolából.

Szükség esetén 16 óráig ügyeletet biztosítunk, melyet igény esetén kérjük, hogy jelezzen az osztályfőnök felé.

2020. február 10-től 14-ig lesznek a félévi szülőértekezletek, amelynek pontos időpontjáról az osztályfőnökök értesítik a szülőket.

 A farsangi bál ideje 2020. február 21. péntek 1400-1800, melyre szeretettel várjuk a tisztelt Szülőket.

Iskolavezetés