Choď na obsah Choď na menu
 


2020. június

Elemünkben vagyunk a Bárkányiban!

Június utolsó hetében megtartottuk napközis nyári táborunkat, igaz a megszokottnál kisebb létszámmal. A tábor az Elemünkben vagyunk a Bárkányiban! nevet kapta. Minden nap egy-egy természeti elemmel foglalkoztunk (Föld, víz, tűz, levegő), pénteken pedig a mindent átható lélekkel.

 
 
 
A program összeállítása során nagy hangsúlyt fektettünk a környezettudatos nevelésre és a fenntarthatóságra. A szervezésben az alsós nevelők munkáját az EKIF képviseletében iskolapszichológusaink segítették. Mindig a napi programokhoz választottuk öltözékünk színét, ezzel is színesítve táborunkat, jelképezve összetartozásunkat.
 
 
 
 
A napot közös mozgással, énekkel kezdtük, majd évfolyamonként külön-külön dolgoztuk fel a napi témát. A hét folyamán minden osztály eljutott a Liget Lovasudvarba, ahol egy jókedvű délelőttöt tölthettek el. A sok mosoly és vidámság üdítőleg hatott gyerekekre és pedagógusokra egyaránt, hisz a digitális oktatás hosszú időszaka után végre újra együtt lehettünk.
 
 
Reméljük a résztvevők új élményekkel gazdagodva kezdhetik meg a nyári szünetet. 
 

Csodák a Bibliában, csodák az életünkben

Napközis hittan tábor az iskolában

Június 15-19. között napközis hittan tábort rendeztünk az iskolánkban, melyen 52 - zömében alsó tagozatos - gyermek vett részt, pedagógusaink és középiskolásaink felügyeletével.

Az idei táborban a csodákra szerettük volna ráirányítani a gyermekek figyelmét. A bibliai események megismerésén túl- vagy éppen ezek segítségével - vegyék észre a csodákat a teremtett világban, a másik emberben és saját magukban.

A hét folyamán hat csodával ismerkedtünk meg, melyekhez kapcsolódóan a gyermekek délelőttönként játékos feladatokban vehettek részt, kézműves munkákban jeleníthették meg a tanultakat, és énekeket tanulhattak.

 

A délutánokat a szabadban töltöttük: A Várkertben szabad és közösségi játékokban örülhettek az együttlétnek; a Bibliás Olimpián az ügyességüket, türelmüket, erőnlétüket mutathatták meg; a hét folyamán tanultakat egy hat állomásos akadályversenyen, játékos formában eleveníthették föl.

Szerda délután csendes napot tartottunk, melynek keretében a gyermekek megosztották egymással az egyházról bennük élő képeket, melyeket kis alkotásokban is „megfogalmaztak”. Jób testvér segítségével kövekből építettük meg az egyházat, majd elhelyeztük az égő gyertya mellé a kis mécseseinket, ami a Krisztusban való összetartozásunkat fejezte ki. Mindez gyermeknek és felnőttnek nagyon szép élmény volt.

A tábor utolsó napján Jézus nyomában „jártunk:”, felelevenítettük életének eseményeit, elképzeltük ezek helyszíneit - és játékkal, énekkel, dramatizálással, apró kis feladatokkal próbáltunk az események „részeseivé válni”.

 

Természetesen a napok folyamán- melyet a kezdő és záró ima keretezett- jutott idő a kötetlen játékra, beszélgetésre, énektanulásra és különféle „felfedezésekre” is.

A hetet szabadtéri szentmisével zártuk, melyre a szülőket is meghívtuk, így közösen adtunk hálát a Jóistennek a hét minden ajándékáért.

 

A 2019-2020-as tanévzáró igazgatói beszéde

Nyolcadikos tanulók ballagása

KÉPGALÉRIA

Hetedikesek búcsúzása a nyolcadikosoktól:

Könyvajánló a nyári szünetre

konyvajanlo-a-nyari-szunetre-2020.jpg

 

Érettségi bankett
 

KÉPGALÉRIA

Rendhagyó módon köszöntünk el a végzősöktől az alábbi videóval: