Choď na obsah Choď na menu
 


Advent Grazban

Advent Grazban

Az idei tanévben az idegen nyelvi munkaközösség 2016.12.10-én (szombat) kirándulást szervez Grazba. Részvételi díj: 9000 Ft/főJelentkezni az osztályfőnököknél a részvételi díj befizetésének ellenében november 30-ig lehetséges.

Program:

Indulás a hajnali órákban. 
Utazás rövid pihenőkkel, érkezés a Grazba a délelőtti órákban. Megérkezés után városnézés a karácsonyi díszbe öltözött romantikus óvárosban, mely nem véletlenül része az Unesco Világörökségnek. Európa egyik legnagyobb összefüggő középkori óvárosában sétálhatunk. A belváros hangulatos utcácskái, romantikus belső udvarai várnak bennünket. A Dóm és a Mauzóleum, főhercegi rezidencia, Jezsuita Rendház, a Művészetek Háza a Mura folyónál, vagy a „Pokol”, a „Bermuda Háromszög” a sok-sok látnivaló közül csak néhány... 
A Tartományi Székház hangulatos reneszánsz udvarán ügyes jégszobrászok minden év decemberében elkészítik a világon egyedülállónak számító jégbetlehemet, melyet mi is láthatunk. Az óvárosban nyolc különböző adventi vásár más és más specialitással, kézműves termékkel várja látogatóit, a megfáradt kíváncsiskodó ezen vásárokat kisvonattal is körbejárhatja. A délutáni szabadidő során vásárolhat, a Mariahilfer templomban pihentető karácsonyi orgonazenét hallgathat, majd megkóstolhatja a sokféle ízben kapható puncsot, tradicionális stájer forralt bort és a sajtos kolbászt. A híres üveglifttel pedig felmehet a Schlossbergre (felvonódíj): az óratoronytól páratlan kilátásban lehet része. A városnézés után szabadprogram, az ünnepi díszben pompázó adventi vásár felfedezése.
Hazautazás az esti órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel érkezés a hajnali órákban.

Várunk mindenkit szeretettel.

Idegen nyelvi munkaközösség